Begeleiders in de schijnwerpers

Wat is Stichting Jong Ondernemen zonder haar vrijwilligers? Het is hoog tijd om onze begeleiders in het zonnetje te zetten. Elke begeleider heeft zijn of haar eigen verhaal en ervaringen. Wie zijn zij? En waarom zijn zij ooit begonnen? Lees hier hun persoonlijke, inspirerende verhalen!

Klik op een naam en lees de ervaringen van onze begeleiders!

 Andrea Wesdorp  Gijs den Engelsman  Marcella Akkermans  Ben Kappen
Freka Vink  Esther Kroon  

Esther Kroon – VuurKracht

Wie bent u en wat doet u? 

Mijn naam is Esther Kroon. Ik ben eigenaar van VuurKracht, adviesbureau voor ondernemers. VuurKracht is een organisatie die ondernemers verder helpt, vooral op het gebied van marketing en de financiële vertaalslag van je strategie. Dit gaat zowel om startende als gevestigde ondernemers. 

Een jaar nadat ik ben afgestudeerd ben ik zelf als ondernemer met VuurKracht begonnen. Na bijna 12 jaar is dit nog steeds het jasje dat mij goed past. Als bedrijfsadviseur kom ik elke dag in contact met ondernemers en hun passie. Een leuker vak kan ik me niet wensen.

Waarom bent u begeleider geworden? 
Na mijn studie bedrijfskunde merkte ik dat ondernemerschap niet uit de boeken te leren valt. Juist door in de praktijk met Jong Ondernemen een eigen bedrijf op te richten en ook uit te voeren, proeven de studenten wat er komt kijken bij het ondernemerschap. Het is een mooie manier om te zien of het bij je past.

Ik vind het leuk mijn steentje bij te dragen in de ontwikkelfase en ook in de begeleiding op financieel gebied, want dit blijkt vaak nog lastig te zijn. Ik hoop ze met mijn eigen ervaring de leuke kanten van het ondernemerschap te laten ontdekken.

Wat haalt u eruit?
Mijn passie voor het ondernemerschap doorgeven aan studenten geeft veel energie en plezier. Hun manieren van denken en creativiteit neem je zelf weer mee in je eigen werk. Een mooie wisselwerking!