Begeleiders in de schijnwerpers (Ben Kappen)

Wat is Stichting Jong Ondernemen zonder haar vrijwilligers? Het is hoog tijd om onze begeleiders in het zonnetje te zetten. Elke begeleider heeft zijn of haar eigen verhaal en ervaringen. Wie zijn zij? En waarom zijn zij ooit begonnen? Lees hier hun persoonlijke, inspirerende verhalen!

Klik op een naam en lees de ervaringen van onze begeleiders!

 Andrea Wesdorp  Gijs den Engelsman  Marcella Akkermans  Ben Kappen
Freka Vink  Esther Kroon  

Ben Kappen - ProFundus Facilitair

Wie bent u en wat doet u? 

Mijn naam is Ben Kappen en ik ben eigenaar/directeur van ProFundus Facilitair b.vProFundus is een facilitair bedrijf dat zowel profit als non-profit organisaties helpt bij de uitvoering van ondersteunende taken zoals begeleiding onderhoud van gebouwen, uitvoering van wet- en regelgeving, catering, schoonmaak, terreininrichting en nog meer veel meer. Daarnaast hebben wij een specifieke afdeling die gespecialiseerd is in advisering en consulting in de non-profit sector (zorg, overheid en onderwijs). ProFundus is een netwerkorganisatie. Dat wil zeggen dat ik geen personeel in dienst heb maar samenwerk met partners die elk voor zich weer specialisten op hun gebied zijn. Ik werk nu samen met een zevental partners. Op deze manier hebben we weinig overhead en kosten en kunnen daardoor met hele scherpe tarieven werken. 

Waarom bent u begeleider geworden? 
Ik ben begeleider geworden, omdat ik graag andere mensen help bij hun ontwikkeling. In het verleden heb ik zelf weinig hulp gehad en moest ik het allemaal zelf ontdekken. De opgedane kennis deel ik graag met anderen!

Wat haalt u eruit?
Het samenwerken met jongeren geeft mij veel voldoening en energie. Daarnaast leer ik van hen ook veel. De jongeren hebben een frisse kijk op zaken en nemen het meestal niet als vanzelfsprekend aan. Dit betekent dat zij je dwingen om goed na te denken over zaken die je eigenlijk als vanzelfsprekend aangenomen hebt en daardoor nieuwe ideeën en werkwijzen kunt opdoen en wellicht integreren in je eigen werk. Zo blijf je jezelf ook verder ontwikkelen. Het is ook gewoon heel leuk om te doen!