Doorstarten

Was jouw junior of student company erg succesvol en wil je nog niet stoppen? Jaarlijks denken vele tientallen leerlingen en studenten er precies zo over. Zij maakten een doorstart. Jij ook?

In het programma Junior of Student Company sluit je aan het eind van het schooljaar je bedrijf af. Je doet de financiële afsluiting en betaalt de investeerders uit. Daarna ben je helemaal vrij om verder te gaan met ondernemen.

Twee zaken zijn belangrijk om onderling te regelen: 

  • Bepalen wie het bedrijf voortzetten. Doen jullie dat met het gehele team of gaat een deel van het team met het bedrijf verder? Welke afspraken maak je? Vraag je docent/begeleider hierbij om hulp.
  • Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel. Elk bedrijf (dat niet valt onder Jong Ondernemen) moet zich daar inschrijven; jullie dus ook! Via deze pagina kun je de inschrijving doen. 

HULP VAN ANDERE ORGANISATIES

De organisaties die hieronder in beeld staan, helpen startende ondernemers verder. Sommige zijn regionaal actief en anderen landelijk. Ze organiseren wedstrijden, geven aanbiedingen of organiseren huisvesting.Vaak bieden ze ook coaching en contact met investeerders.

           

         
                 

WORD ALUMNUS!

Persoonlijke contactgegevens
Student Company gegevens
(eg. 2009-2010)
(note name and e-mail address)

Hoe ga je als ondernemer om met verleidingen? Oscar vertelt het in het filmpje. 

2NDARE


2ndare
 staat voor een tweede durf, een tweede kans, het tweede leven dat wij geven aan bekledingen uit openbare ruimtes. 2ndare vormt deze bekledingen om tot een uniek product. 

CHARGING COMPANY


Charging Company
 is gestart als student company. Ondertussen is het een bedrijf met een groot assortiment oplaadoplossingen. Ze komen regelmatig in het nieuws en lopen voorop in het aanbieden van draadloze oplaadmogelijkheden.

COOKINGCLIP


Acht jonge studenten van de Haagse Hogeschool ontwikkelden met hun student company B
-Yours een innovatief kookhulpmiddel: de CookingClip. Na Student Company gingen twee studenten door met het bedrijf. Zij herontwikkelden de CookingClip en laten deze tegenwoordig in Italië produceren.

DEVENTION


DeVention
zoekt duurzame varianten voor energieverspillende apparatuur. DeVention is ontstaan als student company op de Avans Hogeschool. Met een multidisciplinair team van negen studenten zijn zij op zoek gegaan naar bronnen van energieverspilling, om hier een duurzame oplossing voor te vinden. Twee studenten hebben vanuit de student company een doorstart gemaakt.