Entrepreneur Scan

Waarom vindt het bedrijf het belangrijk om partner te zijn van Jong Ondernemen?
Veel leerlingen worden opgeleid voor een vak. Maar vakmanschap is nog geen ondernemerschap. Los van kennis en het toepassen ervan gaat het in het bedrijfsleven vaker om een actieve houding en ondernemende vaardigheden. In deze economische en technologische snel veranderende tijden zoeken werkgevers steeds vaker ondernemende mensen. Zelf moeten werkgevers overigens ook steeds ondernemender worden. Er zijn veel ondernemers, maar niet allemaal even ondernemend. Dat geldt ook voor zzp’ers. Ondernemerschap is dus belangrijk(er) geworden. Uit onderzoek blijkt dat ondernemerschap te ontwikkelen is. Het ervaren van ondernemerschap geeft de grootste leereffecten. Learning-by-doing met daarbij de juiste begeleiding en coaching. Jong Ondernemen draagt beide principes uit en helpt scholen met praktische programma’s en begeleiders. Ons bedrijf heeft als missie: het ontwikkelen van ondernemerschap, wereldwijd. Ondernemerschap is kansen zien en benutten en daarmee waarde creëren voor jezelf en anderen. Samen met onze E-Scan kunnen studenten hun ondernemerskwaliteiten, hun ondernemerschap, leren kennen en ontwikkelen.

Mooiste herinnering aan het partnerschap met Jong Ondernemen?
De finale! Elk jaar weer. Je ziet hoe ondernemend de student companies talloze tegenslagen hebben overwonnen en dat heeft ze vaak nog gretiger gemaakt echt te willen ondernemen. En heel soms zegt iemand dan eerlijk dat dit een onvergetelijke ervaring was, maar dat ondernemen niets voor die persoon is. Dat is ook prima, want bij allen is hun zelfkennis in ondernemerschap enorm gegroeid.

Wat is Entrepreneur Scan?
Entrepreneur Scan is een wetenschappelijke online ondernemerstest die direct inzicht geeft in de belangrijkste competenties voor het ondernemerschap. Entrepreneur betekent: ondernemende ondernemer. Het gaat er dus niet of je ondernemer bent, maar hoe ondernemend je bent. Meer dan 500.000 ondernemers hebben de E-Scan al gedaan.

“Ondernemerschap is vallen en opstaan, maar ook staan en opvallen.”
Martijn Driessen Directeur Entrepreneur Scan