Begeleiders in de schijnwerpers (Freka Vink)

Freka Vink – Training Coaching Groningen

Wie bent u en wat doet u? 

Ik ben Freka Vink. Ik ben ondernemerscoach in mijn eigen bedrijf Training Coaching Groningen en ik geef workshops bij bedrijven, scholen, universiteiten, studentenverenigingen, gemeentes en netwerkorganisaties met het Interessante Vragen Spel.

Waarom bent u begeleider geworden? 
Daar ik ondernemendheid en ondernemerschap belangrijke waardes vind in een mensenleven, heb ik mij vier jaar geleden aangemeld als bedrijfsbegeleider bij Jong Ondernemen. Ik begeleid twee studentenbedrijven bij de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. Naast het werken in mijn eigen bedrijf, laat ik studenten graag kennis maken met het ondernemerschap. Ik vind het leuk om ze een ondernemende houding aan te leren die goed van pas komt in hun toekomstige loopbaan.

Wat haalt u eruit?
Ik vind het interessant te vernemen hoe de huidige student denkt, hoe hij in het leven staat en welke mogelijkheden hij ziet voor zijn (haar) toekomst. Daardoor krijg ik zelf ook weer een beter totaalbeeld van de huidige maatschappij en de maatschappij van de toekomst.