Help build the next-generation of inspiring entrepreneurs

Wie we zijn

Stichting Jong Ondernemen wil alle jongeren in Nederland de kans geven een ondernemende houding te ontwikkelen. Wij willen hen uitdagen om ondernemende vaardigheden aan te leren, hen motiveren om talenten te ontdekken en inspireren om hun eigen toekomst te bepalen.

Wat we doen

Om jongeren te helpen bij het ontwikkelen van een ondernemende houding hebben we praktische ondernemerschapsprogramma’s ontwikkeld die we beschikbaar stellen aan het onderwijs. Deze programma’s zijn gemaakt in samenwerking met het docenten en het bedrijfsleven. Inmiddels hebben we een doorlopende leerlijn van de basisschool tot en met de universiteit.

Waarom we dit doen

Het gat tussen onderwijs en de arbeidsmarkt wordt steeds groter en in deze snel veranderende wereld is het voor jongeren harder nodig dan ooit tevoren om een ondernemende houding te hebben. Wij vinden dat iedere jongere het verdient om deze houding te ontwikkelen en om ondernemer te worden van zijn of haar eigen toekomst!

Impact

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kinderen die meedoen aan onze basisschool programma's meer zelfvertrouwen hebben, meer risico’s durven te nemen, prestatiegerichter en pro-actiever zijn, en meer creativiteit en doorzettingsvermogen hebben. We willen dat iedere jongere de kans heeft om mee te doen met onze programma's en met jullie hulp kunnen we dit mogelijk maken! Adopteer een school en geef je medewerkers de mogelijkheid om gastlessen te geven op deze school (optioneel). Dit kost maximaal een paar uur van je tijd, maar de impact is ontzettend groot.

Neem contact op

Investeer

Investeer drie jaar lang 2.000 euro en steun drie basisscholen naar keuze. Door jouw investering kunnen deze scholen meedoen aan ons programma Vakantie-eiland of Pop-up Store.

Motiveer

Door jouw hulp motiveer je kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar om een ondernemende houding aan te leren waar ze hun hele leven profijt van zullen hebben. Denk bijvoorbeeld aan: zelfredzaam zijn, beter kunnen samenwerken en meer zelfvertrouwen.

Inspireer

Samen met je medewerkers krijg je de kans om gastlessen over ondernemen te geven op de scholen die je financieel steunt. Je kunt kinderen op jonge leeftijd inspireren en enthousiast maken. Dit is een hele dankbare en mooie ervaring.

Naamsbekendheid

Als dank voor je hulp en financiële steun neemt Jong Ondernemen jouw bedrijf mee in de communicatie-uitingen waarmee we jaarlijks meer dan 110.000 jongeren en hun omgeving (docenten, ouders, vrienden) bereiken!