Keuzedelen

Ondernemende keuzedelen | Kies voor een praktische invulling

Het is van zeer grote waarde dat alle afgestudeerde jongeren ondernemend gedrag vertonen om succesvol te zijn in hun toekomst, maar dat wil niet zeggen dat iedereen het keuzedeel ‘ondernemend gedrag’ zou moeten volgen. De andere bovengenoemde keuzedelen beginnen bij ons, in basis ook met wie je bent, wat je kan, welke kansen er in het werkveld zijn en hoe je deze kansen kan pakken. Door antwoord op deze vragen kan je ondernemen.

Wij hebben in het verleden al laten zien dat ondernemen in de praktijk de allermooiste en beste manier is. Wij zijn van mening dat je ondernemen alleen leert in de praktijk. Door een écht bedrijf te runnen en zo te ervaren wat ondernemen inhoudt. Uit onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven naar de lange termijn effecten van onze programma’s blijkt dat studenten:

- zelfredzamer worden;
- daadwerkelijk een ondernemende houding ontwikkelen;
- vaardigheden zoals doorzettingsvermogen, samenwerken en creativiteit significant toenemen.

Bekijk de twee minuut durende video met de onderzoeksresultaten. 

Examinering
De programma's sluiten aan op onder andere de examinering van ESS. Bij elk programma komt een document beschikbaar waarin staat op welke manier en op welk moment het examen van bijvoorbeeld ESS kan worden ingezet. De examinering voor Ondernemend vakmanschap, is nog niet beschikbaar. Mocht dit in de toekomst veranderen, dan informeren we je graag.

Kunnen we jou nog verder adviseren of wil je graag dat één van ons met je meekijkt naar de invulling van de keuzedelen op jouw school/opleiding? Neem dan contact op met één van onze Regio aanvoerders, wij helpen je graag.