Begeleiders in de schijnwerpers (Marcella Akkermans)

Wat is Stichting Jong Ondernemen zonder haar vrijwilligers? Het is hoog tijd om onze begeleiders in het zonnetje te zetten. Elke begeleider heeft zijn of haar eigen verhaal en ervaringen. Wie zijn zij? En waarom zijn zij ooit begonnen? Lees hier hun persoonlijke, inspirerende verhalen!

Klik op een naam en lees de ervaringen van onze begeleiders!

 Andrea Wesdorp  Gijs den Engelsman  Marcella Akkermans  Ben Kappen
 Freka Vink  Esther Kroon    

Marcella Akkermans - Mindshift Consultancy

Wie bent u en wat doet u?
Mijn naam is Marcella Akkermans en ik werk alweer meer dan 5 jaar als zelfstandig professional onder de naam Mindshift Consultancy. Mindshift staat voor anders denken, en in mijn bedrijf, gekoppeld aan Human Resource Development. Ik coach, geef trainingen en workshops in Loopbaanadvies en Leefstijlinterventie. Ik zie deze twee elementen als onlosmakelijk verbonden en complementair aan elkaar. Boeiend en interessant om in te mogen werken.

Waarom bent u begeleider geworden?
Ik werd gewoon verliefd op Jong ondernemen. Zo mooi om te zien hoe jonge mensen vanuit enthousiasme, lef en durf een bedrijf kunnen neerzetten waarbij de begeleider de rol als inspirator vervult en niet als koerswijzer. Het eigen initiatief, durven vertrouwen op je kennis en kunde, creativiteit en gewoon DOEN zijn de sleutelwoorden die jongeren als vanzelf naar een “hoger plan” tillen. Dit jaar heeft een groep zelfs de Friese Ondernemersprijs gewonnen!

Wat haalt u eruit?
Positieve energie, een nieuw netwerk en ook mijn kennis groeit.... Ik zie, hoe je vanuit de intrinsieke motivatie, een leven lang “anders” leren met plezier kunt inzetten!