Meld je aan voor ons webinar op 14 mei

Webinar Jong Ondernemen -2

Ondernemen in een tijd als deze? Het is mogelijk! Ondanks de onzekere en bizarre periode waarin we op het moment leven, ziet stichting Jong Ondernemen hoe creatief en innovatief jongeren omgaan met de huidige situatie.

Net als veel Nederlanders zetten ook ondernemende leerlingen zich volop in voor een ander. Zo starten leerlingen een eigen boodschappenbezorgdienst, maken ze een doe-het-zelf-sieradenbox of verkopen ze zelfgemaakte kaarten om te versturen naar familie en vrienden. De huidige situatie maakt van jongeren echte ondernemers, ze worden onder meer creatiever, innovatiever en leren omgaan met tegenslagen.

Wil je jouw leerlingen ook ondernemender maken? We hebben een mooi programma voor bovenbouw vmbo, havo en vwo: Junior Company!

Meer weten over Junior Company voor het schooljaar 2020/2021? Meld je nu aan voor ons webinar 'Verrijk je lessen met het echte werk' en kom alles te weten over ondernemerschapsonderwijs en hoe je jouw (bedrijfs)economielessen verrijkt met het programma Junior Company. Economiedocent Jeroen Vis vertelt tijdens deze online inspiratiesessie over zijn ervaringen met Junior Company en gaat dieper in op:

  • Hoe implementeer je het programma in je (bedrijfs)economieles?
  • Waarom heb ik gekozen voor het programma Junior Company?
  • Hoe start je het programma op?
  • Hoe zorg je dat leerlingen gemotiveerd zijn en blijven?
  • Wat is het leer/ontwikkelresultaat?
  • Tegen welke uitdagingen kun je aanlopen?

Op deze en meer vragen geeft Jeroen tijdens de webinar antwoord. Er zijn ook twee leerlingen aanwezig die hun ervaringen delen met ondernemen op school. Ook is er veel ruimte voor vragen.

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK! Wil je meer informatie over Junior Company? Neem dan contact met ons op via info@jongondernemen.nl.

Ter info: Wanneer je je aanmeldt, ontvang je een bevestigingsmail. Hierin staat de link naar de webinar. Heb je de bevestigingsmail niet ontvangen? Check dan je spambox of neem contact op met ons via info@jongondernemen.nl

Informatie

Wie: Stichting Jong Ondernemen
Wat:
Webinar 'Verrijk je lessen met het echte werk'
Voor wie: Leraren (bedrijfs) economie - bovenbouw vmbo/havo/vwo
Wanneer: Donderdag 14 mei van 13.00 - 13.45 uur
Hoe: Je volgt ons webinar via je eigen desktop, laptop, tablet of smartphone door te klikken op de link die in de bevestigingsmail staat.

Heb je vragen over dit webinar? Neem dan contact op via info@jongondernemen.nl.

Meer informatie over Junior Company

Tijdens het programma Junior Company zetten middelbarescholieren in teamverband een eigen bedrijf op en runnen dit één schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product of dienst, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden een financiële administratie bij. Leerlingen ervaren zo op een praktijkgerichte manier hoe het is om een eigen bedrijf te hebben én ze ontdekken waar hun talenten liggen. Ze komen niet alleen meer te weten over ondernemen, want ze ontwikkelen ook een aantal belangrijke ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, doorzettingsvermogen, initiatief nemen, samenwerken en zelfvertrouwen. Kortom: met dit programma bereid jij jouw leerlingen voor op hun toekomst!

Naast het online programma organiseert Jong Ondernemen elk schooljaar een aantal evenementen, zoals een groot Start-up Festival, de competitie Junior Company van het Jaar, Marktdagen en Pitch Battles. Jongeren kunnen tijdens de evenementen onder meer netwerken, oefenen met pitchen, hun producten of diensten verkopen en de strijd aangaan met andere companies. Leerlingen en docenten ervaren deze evenementen als een zeer grote meerwaarde. Het is een waardevolle en leerzame ervaring die ze niet snel vergeten!