Ondernemenmetjeklas

TWEE ONDERNEMERSCHAPSPROGRAMMA'S VOOR GROEP 5/6 EN 7/8. LEES MEER...

 

Pop-Up store voor groep 7/8

Tijdens dit programma runnen de leerlingen hun eigen bedrijf. Zo ontdekken ze de basisbeginselen van het bedrijfsleven en ondernemerschap en ontwikkelen zelfkennis. Leerlingen krijgen direct inzicht in de resultaten van hun inspanning.

 
De leerlingen vormen teams. Met fictief startkapitaal kopen ze grondstoffen in, waarmee ze eindproducten maken. Die verkopen ze op een afsluitende verkoopdag. Het programma is opgedeeld in vier dag(del)en. De box bevat alle benodigde materialen zodat je met jouw leerlingen direct aan de slag kunt. Een overzichtelijke handleiding wordt meegeleverd.

Pop-up store is gebaseerd op BizWorld. De volgende verbeteringen zijn doorgevoerd; de look en feel is veranderd, er zijn meer verschillende grondstoffen toegevoegd, je hebt als leerkracht een docentenhandleiding en 30 werkboekjes voor de leerlingen.Bestel het lesmateriaal

Vakantie-eiland voor groep 5/6

Dit programma daagt de leerlingen uit om een succesvol vakantie-eiland te ontwerpen. De klas wordt opgedeeld in verschillende teams die samen bedenken hoe het eiland eruitziet en wat er te doen is. Daarbij staat steeds voorop dat het eiland een commercieel succes moet worden.

In dit programma wordt een ondernemende en onderzoekende houding van de leerlingen verwacht. De leerlingen leren keuzes maken en verantwoording te nemen voor eigen handelen. Het programma bestaat uit vier dag(del)en. Op de afsluitende bijeenkomst presenteren de leerlingen hun eiland aan ouders en verdienen geld.

Bestel het lesmateriaal

Bestel het lesmateriaal

Dagindeling Pop-up store
BIZWORLD is een handelsmerk van The BizWorld Foundation en wordt onder licentie gebruikt. Alle rechten voorbehouden.

Project Pitch It!


Lees hier meer over....