Over ons

Wij zijn hét Alumni netwerk in Nederland dat bestemd is voor eenieder die ooit een programma van Jong Ondernemen heeft gevolgd en zowel zijn of haar passie voor ondernemerschap wilt blijven ontwikkelen als een internationaal netwerk wilt opbouwen.

Schrijf je officieel in als Alumni

Voeg jezelf toe aan de LinkedIn groep

Onze missie
Het Jong Ondernemen (JO) Alumni netwerk biedt voormalige JO-deelnemers meer ervaringen en kansen, moedigt hen aan hun passie voor ondernemerschap te versterken en tegelijkertijd internationale netwerken met gelijkgestemde mensen op te bouwen.

Nationaal
Het Jong Ondernemen Alumni netwerk kent op dit moment ongeveer 300 leden en wordt geleid door het Bestuur. Het Bestuur is immers druk met het organiseren van zowel nationale als internationale evenementen, bijeenkomsten, workshops en get-togethers voor de leden. Naast het organiseren van verschillende activiteiten, wilt het Bestuur graag het belang van netwerken duidelijk maken aan de leden. Netwerken = the key!

Internationaal
Jong Ondernemen maakt deel uit van de overkoepelende organisatie genaamd Junior Achievement (JA) Europe die vervolgens weer deel uitmaakt van JA Worldwide. JA is de grootste non-profitorganisatie die zich inzet voor de voorbereiding van studenten op werk en ondernemerschap. In Nederland is Jong Ondernemen hiervoor verantwoordelijk.

JA stimuleert alle deelnemende landen in de wereld om een Alumni netwerk op te zetten. Zo heb je bijvoorbeeld in Nederland de stichting Jong Ondernemen en het Jong Ondernemen Alumni netwerk, in België de stichting Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) en Vlajo Alumni, in Italië JA Italia en JA Alumni Italia en in Griekenland SENJA en SENJA Alumni. Al deze Alumni netwerken bundelen immers hun krachten en vormen een waardevol international Alumni netwerk.

Zoals hierboven omschreven, bundelen de verschillende Alumni netwerken hun krachten. Zo worden er bijvoorbeeld internationale evenementen en congressen georganiseerd waar iedere Alumni aan deel kan nemen, ongeacht waar je vandaan komt. Het internationale Alumni netwerk is ontzettend actief en er worden vriendschappen voor het leven gesloten! 

Waarom moet je vandaag nog lid worden?
Wanneer je lid wordt van het Jong Ondernemen Alumni netwerk, wordt je lid van een netwerk vol kansen. Naast de mogelijkheid om deel te nemen aan zowel nationale als internationale evenementen, ontwikkel je jezelf op verschillende vlakken, creëer je een waardevol netwerk, ontmoet je gelijkwaardigen vanover heel de wereld en kan je zelfs een actieve rol in het Bestuur aannemen dat goed staat op je CV. Nou, waar wacht je nog op?!

Schrijf je officieel in als Alumni

Voeg jezelf toe aan de LinkedIn groep

Social media

Op de hoogte blijven van alle communicatie rondom (inter)nationale evenementen? Word dan lid van onze LinkedIn-community.

Voor leuke content, check ook Instagram.

Alle andere communicatie zal je via de mail ontvangen. Mocht je op dit moment een vraag hebben of wil je solliciteren voor een plek in het Bestuur? Stuur Lotte of Jordi een mail en ontvang meer informatie.