Werken bij ons

Wil je graag werken of stagelopen bij een organisatie met een maatschappelijk doel? Bekijk snel hieronder onze vacatures!

Vacature: Customer Succes Manager

Omschrijving bedrijf
Al bijna 30 jaar helpt stichting Jong Ondernemen jongeren met het ontdekken van hun ondernemende kant. Dit doen we door middel van onze praktische ondernemerschapsprogramma’s waarin het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken, kritisch denken en problemen oplossen centraal staat.

De programma’s ontwikkelen we zelf en stellen we beschikbaar aan het onderwijs. We bieden een complete leerlijn aan vanaf de basisschool tot de universiteit. Met Jong Ondernemen bereiden wij jongeren voor op de veranderende arbeidsmarkt. We bereiken al meer dan 100.000 jongeren!

Functieomschrijving & werkzaamheden
Ben je op zoek naar een leuke baan die jou voldoening geeft en je uitdaagt om elke dag iets nieuws te leren? Dan zijn wij op zoek naar jou als Customer Success Manager bij Jong Ondernemen.

In deze functie ben jij constant bezig met het verbeteren van de customer experience. Zoals de naam aangeeft, is de hoofdtaak van de Customer Success Manager dat de levering en het gebruik van de programma’s van Jong Ondernemen succesvol zijn voor en door de studenten en docenten. Hieronder valt alle klantcommunicatie en ondersteuning tijdens het klanttraject. Denk hierbij aan de onboarding van klanten, customer support, maar ook proactieve ondersteuning intern en extern.

Naast goede communicatie skills heb jij affiniteit met ICT en ben je niet bang om zelf te achterhalen welke oplossingen wij de klant kunnen bieden. Het is belangrijk dat je het leuk vindt om hier in te duiken en dat je een goede melding van de oplossing kunt maken.

Jong Ondernemen heeft een grote groep vrijwilligers en alumni. Jij wordt de aanjager voor deze community’s. Zo zetten jaarlijks honderden vrijwilligers zich in als begeleider van studenten. De werkzaamheden bestaan uit het up-to-date houden van het vrijwilligersbestand en het ondersteunen bij matching van scholen en regio-aanvoerders. Je zorgt er ook voor dat deze groep zich gewaardeerd voelt. Samen met de marketingmedewerker ben je verantwoordelijk voor alle communicatie naar deze belangrijke doelgroep en organiseer je meerdere evenementen om onze waardering te laten blijken.

Profiel werknemer
Als Customer Success Manager bij Jong Ondernemen voldoe jij minimaal aan de volgende eisen:

 • Jij hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding;
 • Jij bent 0,8 fte, maar bij voorkeur fulltime beschikbaar;
 • Jij weet hoe je als lid van een team de stem van de klant kan vertegenwoordigen en vertalen naar specifieke opdrachten voor onze leveranciers;
 • Jij bent in staat om kennis over te dragen op collega’s, klantvragen te categoriseren en (in samenwerking) verbeteringen te formuleren;
 • Jij hebt affiniteit met klantenservice en ICT.

Wat bieden wij
Ons kantoor is gevestigd in B.Amsterdam, een tof gebouw met een gym, restaurant en prachtig dakterras waar we op zonnige vrijdagmiddagen graag het glas heffen.

Wij bieden een afwisselende baan binnen een stichting die volop in beweging is. Je komt te werken in een klein team van bevlogen collega’s die een hands-on mentaliteit hebben en van aanpakken weten. Salaris behorend bij de functie is marktconform.

Informatie en procedure
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Martijn van Norden, via  06-22542157 / martijn@jongondernemen.nl.

Stuur je motivatie met CV per mail naar Martijn van Norden via bovenstaand emailadres.

Reageren kan tot en met 11 december 2019

Vacature Onderwijskundige

Over Jong Ondernemen

Al bijna 30 jaar helpen we jongeren met het ontdekken van hun ondernemende kant. Dit doen we door middel van onze praktische ondernemerschapsprogramma’s waarin het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken, kritisch denken en problemen oplossen centraal staat.De programma’s ontwikkelen we zelf en stellen we beschikbaar aan het onderwijs. We bieden een complete leerlijn aan vanaf de basisschool tot de universiteit. Met Jong Ondernemen bereiden wij jongeren voor op de veranderende arbeidsmarkt. Inmiddels bereiken we met onze programma’s elk jaar meer dan 100.000 jongeren.

In 2020 gaan we over op een nieuwe digitale leeromgeving. Hiervoor gaan we al onze onderwijsprogramma’s opnieuw ontwerpen en digitaliseren

Je belangrijkste werkzaamheden:

Je bent verantwoordelijk voor onze onderwijsprogramma’s. Je zorgt dat deze up to date blijven en dat deze goed blijven aansluiten op zowel het onderwijs als het bedrijfsleven. Je onderhoudt contact met bijvoorbeeld docenten en evalueert onze programma’s jaarlijks. Vanuit Jong Ondernemen ben jij de projectleider bij de overgang naar onze nieuwe digitale leeromgeving. Samen met onze Moodle-partner ontwikkel jij ons nieuwe LMS. Je ontwikkelt onze programma’s door. We houden de huidige opzet en structuur van onze programma’s aan, maar herontwerpen de inhoud op zo’n manier dat deze geschikt is voor de nieuwe digitale leeromgeving.

Wij vragen:
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als onderwijskundige
 • Een afgeronde studie opleidingskunde of onderwijskunde (hbo/wo)
 • Ervaring met het ontwikkelen van digitaal lesmateriaal;
 • Ervaring met het werken met een LMS, bij voorkeur heb je ervaring met Moodle.
 • Een ondernemende houding, dat wil zeggen initiatiefrijk, kostenbewust, flexibel, creatief en
 • proactief zijn, doorzettingsvermogen hebben en buiten gebruikelijke kaders kunnen denken;
 • Kunnen en willen werken in een kleine en dynamische organisatie.
Wij bieden:
 • Een uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijk binnen een stichting die volop in
 • beweging is.
 • Training en begeleiding in het vormgeven van een LMS.
 • Een inspirerende werkplek op ons nieuwe kantoor in B-Amsterdam (vanaf 1 januari 2020).
 • Een klein team van bevlogen collega’s om je heen die een hands-on mentaliteit hebben en van aanpakken weten.
 • Een marktconform salaris
Informatie en procedure:
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Mariolein van de Plas via 070-3490150 of mariolein@jongondernemen.nl. Stuur een motivatiebrief en je CV per mail naar Mariolein van de Plas, via mariolein@jongondernemen.nl

Vacature vrijwilliger: Coördinator HZ University

Voor de HZ University is Jong Ondernemen op zoek naar een gedreven vrijwilliger met een sterk netwerk in Zeeland.

Al bijna 30 jaar helpen we jongeren met het ontdekken van hun ondernemende kant. Dit doen we door middel van onze praktische ondernemerschapsprogramma’s waarin ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken, kritisch denken en problemen oplossen centraal staan. De programma’s ontwikkelen we zelf en stellen we beschikbaar aan het onderwijs. We bieden een complete leerlijn aan vanaf de basisschool tot de universiteit. Met Jong Ondernemen bereiden wij jongeren voor op de veranderende arbeidsmarkt. Inmiddels bereiken we met onze programma’s elk jaar meer dan 100.000 jongeren.

Je belangrijkste werkzaamheden
 • Contact onderhouden met de HZ University (contactdocent en docenten), studenten die meedoen aan het programma Student Company en de begeleiders;
 • Docenten en studenten enthousiasmeren over ondernemen tijdens de programma’s;
 • Werven van bedrijfsbegeleiders en financieel begeleiders via regionale netwerken;
 • Intakegesprekken voeren met nieuwe (potentiële) begeleiders;
 • Organiseren van een introductietraining voor nieuwe begeleiders;
 • Samen met de scholen (bij de start van het nieuwe seizoen) een Kick-Off houden voor alle leerling/studenten en begeleiders;
 • Koppelen van begeleiders aan de HZ University en dit doorgeven aan de contactdocent;
 • Voortgang van de teams volgen via de contactdocent;
 • Bijwonen van de Pitch Battles en Marktdag.
Wij bieden een leuke, vrijwillige functie binnen een stichting die volop in beweging is. Je wordt actief voor ons in de regio Zeeland en valt daarbij onder onze Regio aanvoerder die alle activiteiten in de regio coördineert. Als Coördinator HZ University verwachten we dat je gedurende het schooljaar een paar uur per week actief zult zijn in deze rol. Bij deze functie hoort een passende vrijwilligersvergoeding.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vrijwilligersvacature kun je contact opnemen met Evelyn Schoe: evelyn@jongondernemen.nl / 06-13575119

Erkenningen:
 • Managementassistent / directiesecretaresse
 • Medewerker evenementenorganisatie
 • Medewerker marketing en communicatie