Challenges voor ondernemende jongeren

Naast onze evenementen zoals de Pitch Battles, Marktdagen en competities organiseren we ook elk schooljaar een aantal mooie, leerzame (internationale) challenges met onze partners. Voor alle niveaus zit er wat bij, van vmbo tot hbo en deelname is gratis. Alle scholen die met de programma’s van Jong Ondernemen werken, kunnen deelnemen. Elke challenge is weer geschikt voor een andere doelgroep, let dus goed op welk onderwijsniveau erbij vermeld staat. Benieuwd naar de challenges voor dit schooljaar? Je vindt ze hieronder!

Duurzaamheid op School

Wellicht heb je als docent ervaring met de Social Innovation Relay, of ken je het van horen zeggen: hét project van Jong Ondernemen en Nationale-Nederlanden waarin leerlingen kennismaken met sociaal ondernemerschap. Dit jaar doen we het net even anders dan normaal en organiseren we twee challenges. Het thema is Duurzaamheid op school! De leerlingen ontwikkelen tijdens de challenge ideeën voor het verduurzamen van hun eigen school.

Waar

De challenge vindt online plaats. Mocht dit veranderen, laten we dit ruim van tevoren weten.

Wanneer

Dinsdag 9 februari 2021 – 15.00 – 16.00
1u online docententraining ter voorbereiding op de challenge

Donderdag 4 maart 2021 – 13.00 – 16.30
Havo/vwo challenge

Donderdag 11 maart 2021 – 13.00 – 16.30
Vmbo challenge

Voor wie

Voor vmbo-, havo- en vwo-bovenbouwleerlingen en hun docenten.

Meld je aan

Wil je deelnemen aan deze challenge? Mail naar selma@jongondernemen.nl. Per challenge is er plek voor 30 tot 60 leerlingen. Je kunt deelnemen met een groepje leerlingen of een hele klas.

Aanmelden kan tot 4 februari 2021!

Gezien de veranderende covid-19 richtlijnen bieden we het programma in principe online aan. Mocht er iets wijzigen dan laten we dat natuurlijk tijdig weten.

De Sci-Tech Challenge

Hebben jouw bovenbouw havo/vwo leerlingen interesse in vakken als natuur-, wis- en scheikunde? En wil je ze kennis laten maken met technische en wetenschappelijke studies? Doe dan mee met de Digitale Sci-Tech Challenge!

Tijdens de Digitale Sci-Tech Challenge zullen werknemers van ExxonMobil alles vertellen over hun ervaringen binnen het werken bij ExxonMobil en de technische industrie. Wat kan je allemaal met STEM vakken (Science, Technology, Engineering and Maths) en hoe pas je dit toe binnen je toekomstige carrière? Daarnaast gaan de leerlingen ook zelf aan de slag en kunnen ze mee doen met de nationale en de Europese challenge!

Waar

De challenge vindt online plaats. 

 

Wanneer

In de week van 1 – 7 maart 2021: Online gastles (30 min – 60 min) van medewerker ExxonMobil 

Tijdens het online klasbezoek zullen verschillende scholen tegelijkertijd een gastles hebben van medewerkers van ExxonMobil. De klassen zullen tegen elkaar strijden tijdens een quiz, leren meer over wat werken bij ExxonMobil inhoudt en gaan aan de slag met een case. 

In de week van 12 – 18 april 2021: Digitale Nationale Sci-Tech Challenge 

Elke school die heeft meegedaan tijdens de online gastles, mag per klas 1 team naar de Nationale Sci-Tech Challenge sturen. De teams gaan aan de slag met een case en krijgen daarbij hulp van medewerkers van ExxonMobil.

Mei 2021: Digitale Europese Sci-Tech Challenge en Awards ceremonie 

Het winnende team van de Nationale Sci-Tech Challenge neemt deel aan de digitale Europese Sci-Tech Challenge samen met andere Europese landen. 

Dag wordt nog bekend gemaakt.

Voor wie

Voor havo- en vwo-bovenbouwleerlingen met STEM vakken.

Meld je aan

Wil je deelnemen aan deze challenge? Stuur een mail naar myrtel@jongondernemen.nl ovv ‘Inschrijving Sci-Tech Challenge’ en vermeld daarin het aantal deelnemende leerlingen + contactgegevens van de docent en de school.

Aanmelden kan tot 19 februari 2021!