Challenges voor ondernemende jongeren

Naast onze evenementen zoals de Pitch Battles, Marktdagen en competities organiseren we ook elk schooljaar een aantal mooie, leerzame (internationale) challenges met onze partners. Voor alle niveaus zit er wat bij, van vmbo tot hbo en deelname is gratis. Alle scholen die met de programma’s van Jong Ondernemen werken, kunnen deelnemen. Elke challenge is weer geschikt voor een andere doelgroep, let dus goed op welk onderwijsniveau erbij vermeld staat. Benieuwd naar de challenges voor dit schooljaar? Je vindt ze hieronder!


De Sci-Tech Challenge

Hebben jouw bovenbouw havo/vwo leerlingen interesse in vakken als natuur-, wis- en scheikunde? En wil je ze kennis laten maken met technische en wetenschappelijke studies? Doe dan mee met de Digitale Sci-Tech Challenge!

Tijdens de Digitale Sci-Tech Challenge zullen werknemers van ExxonMobil alles vertellen over hun ervaringen binnen het werken bij ExxonMobil en de technische industrie. Wat kan je allemaal met STEM vakken (Science, Technology, Engineering and Maths) en hoe pas je dit toe binnen je toekomstige carrière? Daarnaast gaan de leerlingen ook zelf aan de slag en kunnen ze mee doen met de Nationale Challenge waarna ze misschien door mogen naar de Europese Challenge!

Waar

De challenge vindt online plaats.

 

Wanneer

Maart en april 2021: Datum en tijd in overleg:
Online gastles van medewerkers Rik en Daniël van ExxonMobil

Tijdens het online klasbezoek krijgt jouw school een exclusieve gastles van ExxonMobil medewerkers Rik en Daniël. De leerlingen leren meer over wat werken bij ExxonMobil inhoudt en gaan aan de slag met een case. 

 

In de week van 12 – 18 april 2021: 
Digitale Nationale Sci-Tech Challenge 

Elke school die heeft meegedaan tijdens de online gastles, mag per klas 1 team naar de Nationale Sci-Tech Challenge sturen. De teams gaan deze week aan de slag met een case en krijgen daarbij hulp van medewerkers van ExxonMobil. Aan het einde van de week wordt de winnaar gekozen van de Nationale challenge! 

19 en 20 mei 2021: 
Digitale Europese Sci-Tech Challenge en Awards ceremonie 

Het winnende team van de Nationale Sci-Tech Challenge neemt deel aan de digitale Europese Sci-Tech Challenge samen met andere Europese landen. Daar worden de teams gemixt en zullen er teams met verschillende nationaliteiten samen aan een casus werken. 

Voor wie

Voor havo- en vwo-bovenbouwleerlingen met STEM vakken.

Meld je aan

Wil je deelnemen aan deze challenge? Vul dan onderstaand formulier in.