#Ondernemersveiling | Voor iedereen die van ondernemen houdt

Banner_website.pngMonday 19 March 2018 08:00

Stichting Jong Ondernemen maakt samen met veel bedrijven unieke items bereikbaar voor iedereen die houdt van ondernemen én jongeren de kans wil geven om te ervaren wat ondernemen is! Honderd procent van de opbrengst van de veiling gaat naar het gestelde doel. Ons doel is om met deze veiling €10.000,- op te halen zodat we 200 klassen kunnen voorzien van de programmaboxen Ondernemen met je klas. Hoe hoger het bedrag van de ondernemersveiling, hoe meer basisschoolkinderen in kansarme wijken we de kans kunnen geven om te ervaren wat ondernemen inhoudt! 

De ondernemersveiling loopt van 19 maart 2018 vanaf 09.00 uur tot 2 april 2018 17.00 uur.

Bekijk de interessante veilingitems.

Wat is Ondernemen met je klas?
Met de programma's voor groep 5/6 en 7/8 van Stichting Jong Ondernemen ontdekken leerlingen de basisbeginselen van het bedrijfsleven en ondernemerschap. Leerlingen leren hun ondernemende kant kennen. Ze ontdekken en ontplooien hun talent en ontwikkelen een ondernemende houding. Leerlingen leren om keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen handelen. Daarnaast doet het programma een beroep op hun creatief denkvermogen. Het lesprogramma bestaat uit een box met de benodigde inhoud om de lessen te geven in vier dag(del)en. Het sluit goed aan op de huidige maatschappij en het bedrijfsleven. De economie vraagt om ondernemende werknemers en baanbrekende ondernemers.

Tijdens het programma voor groep 7/8 runnen leerlingen in 4 dagdelen hun eigen bedrijf. De leerlingen vormen teams en kopen met startkapitaal grondstoffen in, waarmee ze eindproducten maken om te verkopen op de afsluitende verkoopdag. De box bevat alle benodigde materialen, zodat u met uw leerlingen direct aan de slag kunt. Een overzichtelijke handleiding wordt meegeleverd.

Het programma voor groep 5/6 daagt de leerlingen uit om een succesvol vakantie-eiland te ontwerpen. De klas wordt opgedeeld in clubs die samen bedenken hoe het eiland eruitziet en wat er te doen is. Het eiland moet een commercieel succes worden. Tijdens dit programma vullen de leerlingen hun klassenwebsite.

« Back