Zoë Ginus (Brand New Labels) - De wereld van de jonge ondernemer

BNL_uitsnede.jpgMonday 04 June 2018 11:43

Zoë Ginus van Brand New Labels schrijft over het starten van een eigen bedrijf op jonge leeftijd. Wat zijn de voordelen van jong ondernemen?

Het begin van het ondernemen
Iedere dag starten een tal van mensen hun eigen onderneming. Achter de oprichting van de vele succesvolle bedrijven die Nederland rijk is, gaan vaak de mooiste verhalen schuil. Bijzondere ervaringen en ondernemerslessen die het waard zijn om te delen met de starters van nu. Jong ondernemen is het nieuwe werken voor millennials. Loop maar eens een willekeurige koffiebar in Amsterdam of Utrecht binnen en daar zitten ze: jonge zelfverzekerde mensen achter hun laptop of druk in gesprek met elkaar. Goed uitziende mannen met baarden, vrouwen met haar zo witgrijs geverfd als je oma. Maar dan de hippe versie. De koffie die gedronken wordt kan zo gek niet gezet zijn. Soja-macchiatto-dubbel-shot, caramel-latte-met-een-touch-of-munt of gewoon een ouderwetse filterkoffie is tegenwoordig ook weer helemaal in. Sinds november 2017 begon ik mijn eigen verhaal samen met Mirthe (24) en Mees (23). We begonnen Brand New Labels: BNL.

Mirthe Bouw
Afgestudeerd aan de HvA Bachelor of Business Administration, communicatiemanagement. Heeft onder andere gewerkt als stagiair op de communicatieafdeling van ProRail, als stagiair Branding en PR bij Coolcat, als freelancer bij The Office Amsterdam en uiteindelijk als Founder van Brand New Labels.

Mees Driessen 
Afgestudeerd aan de HvA Bachelor of Science, Communication and Multimedia Design. Heeft onder andere gewerkt als Visual Designer bij ING Innovation Studio, als concepting, visual- en user experience designer bij Project wijwater en sinds november 2017 als grafisch vormgever van Brand New Labels.

Zoë Ginus
Studerend aan de Hva Bachelor of Science, Communication and Multimedia Design. Heeft onder andere gewerkt als stagiair E-commerce bij de Bijenkorf, heeft verschillende bestuursfuncties vervuld bij studentenvereniging Lanx en werkt nu als rechterhand van Brand New Labels.

Logische vervolgstap
Voor Mirthe was een eigen bedrijf beginnen een logische stap. “Brand New Labels zat al tijdens het schrijven van mijn afstudeerscriptie in mijn achterhoofd, ik wist niet hoe snel ik ermee moest beginnen” Mees heeft vanaf het begin af aan vertrouwen gehad in Brand New Labels. “Het idee van BNL klonk meteen als een goed plan, Ik voelde dat dit een succes kon worden.” Hij sloot zich na enkele maanden aan bij Mirthe als haar Grafisch designer. Ikzelf begon ook steeds meer stappen te zetten richting Brand New Labels. Ik wilde een nieuwe focus, een nieuw doel en mijn kennis overbrengen aan Brand New Labels. Ik ervoer tijdens mijn stages de manier van leidinggeven vaak als dwingend. Ik hou van vrijheid, net zoals Mirthe en Mees en daarom werden wij drie ondernemers van Brand New Labels. 

Voordelen van jong beginnen
Op een jonge leeftijd ondernemen heeft vele voordelen. We zijn net gestart en merken dat er nog geen geld aan te verdienen is. Maar voor ons, als jonge ondernemers is dit een minder groot probleem omdat wij nog geen gezin of koophuis hebben. Hierdoor durven wij te experimenteren. “Mocht het mislukken, dan is het niet zo erg omdat we toch nog jong zijn” vertelt Mirthe. We hebben alle drie nog een heel leven voor ons. We moeten de kansen nemen die we krijgen, nu we nog jong zijn. Je kan op deze leeftijd de risico’s nemen. Mees ziet nog meer voordelen dan alleen de risico’s die je kan nemen aan het jong ondernemen. “Ik merk aan mezelf dat ik nu de doelgroep ben, ik ben de creativiteit die zij zoeken. Als je jong bent, heb je toch een andere instelling.” Zelf merk ik dat de omgang met elkaar erg prettig is wanneer je samen werkt aan je eigen onderneming, ook je omgeving reageert vaak enthousiast en behulpzaam. Hieruit blijkt maar weer hoe belangrijk je netwerk kan zijn. Een groot pluspunt wanneer je jouw eigen onderneming start is dat je minder gebonden bent aan vaste protocollen en dat je naast het bespreken van de plannen voor BNL,  ook bespreekt hoe het in de liefde gaat en welke feestjes we in de zomer gaan bezoeken. Kortom, naast BNL bespreken we van alles. 

Van jonge ondernemers wordt vaak gedacht “ach, ik moet het nog maar zien.” Je wordt niet altijd serieus genomen. Je eerste paar hindernissen zullen dan ook zijn dat ze het concept niet kennen of er nog nooit van gehoord hebben of er geen vertrouwen in hebben. De opdrachtgevers die je nodig hebt voor je onderneming moet je zien te overtuigen van het succes van jouw onderneming. Bij het starten van je eigen onderneming komt veel om de hoek kijken, je weet niet meteen alles en moet nog heel veel leren. Wederom helpt het hierbij dan om je netwerk in te zetten en goed te luisteren. 

Nu over BNL!
Wij zijn het online modeplatform dat een podium biedt aan kleine merkjes & kleretalent. Dit doen wij voor de modeliefhebber die op zoek is naar net even wat anders. Met zorg en aandacht selecteren wij labels met een verhaal en eigen karakter. Nu horen wij jullie denken “kleretalent? Wat is dat?”, Kleretalent zijn creatieven die met ziel en zaligheid unieke fashion items maken. Van sieraden tot broeken en alles daar tussenin. Wij delen de onontdekte parels, die de rest liever voor zichzelf houdt. Brand New Labels gelooft in de kracht van klein: uniek, minder commercieel belang, meer eigen persoonlijkheid, met passie gemaakt, gemaakt vanuit het hart, gekocht vanuit het hart. 

Wij richten ons vooral op de jonge ondernemers die een eigen, kleinschalig, modemerk hebben opgezet. Zij hebben een grote passie voor mode en het ondernemen en gaan voor de meest stijlvolle en unieke producten van goede kwaliteit, voor een mooie prijs. Het uitdragen van een herkenbare eigen stijl staat hierin centraal. Ook is het mogelijk om producten te verkopen zonder eigen bedrijf, maar onder je eigen naam: het kleretalent. Dit geldt alleen voor de mensen die structureel eigen producten creëren. Zij die graag creatief bezig zijn. Zij die de leukste fashion items maken. Zij die hun unieke eigen stijl hebben. En zij die een grotere passie hebben voor mode dan voor ondernemen. Brand New Labels biedt hen de mogelijkheid om hun producten op een succesvolle manier op de markt te brengen zonder dat het hen tijd en moeite kost. 

Dream big!
Onze droom is al uitgekomen: een begin maken aan je eigen onderneming. Door het maken van een begin, hebben we al enorm veel geleerd. We willen zo veel mogelijk groeien en leren. We leven met de dag en we volgen wat er op ons pad komt. We werken vanuit onze passie en van daaruit ontstaat er vanzelf iets moois. We blijven geloven in onszelf, want we hebben op dit moment nog niks te verliezen. 

« Back