Mariolein van der Plas verruilt Google voor directie Stichting Jong Ondernemen

2018-10-31MRF (2398).jpg 12:00

Mariolein van der Plas gaat per 1 januari 2019 aan de slag als algemeen directeur van Stichting Jong Ondernemen. Van der Plas komt van Google, waar ze een internationale functie op het vlak van educatiebevordering had. Zij volgt Joyce Rommelaar op, die sinds april 2015 bij de stichting in dienst was. 

Mariolein is ruim vijf jaar werkzaam geweest bij Google, meest recentelijk als Head of Google for Education Noord-Europa. Daarvoor woonde ze vier jaar lang in Zweden waar ze werkte als Country Manager voor de startup Wrapp. Juist die ervaring met ondernemerschap én onderwijs maakt haar de ideale kandidaat om leiding te geven aan een proces van verdere professionalisering en samen met het gehele team een nieuwe groeifase in te gaan.

Hubert Deitmers, bestuursvoorzitter van Jong Ondernemen: ’’We zijn zeer verheugd met de komst van Mariolein als nieuwe algemeen directeur. Door haar ervaring op het snijvlak tussen technologie en onderwijs alsmede haar strategische kijk op de ontwikkeling van deze domeinen, is zij is onze ogen uitermate geschikt om voort te bouwen op het unieke fundament dat Joyce de afgelopen jaren heeft gelegd. Onder de enthousiaste leiding van Joyce heeft de stichting de laatste vier jaar een enorme groei doorgemaakt. We hebben meer scholen, leerlingen, vrijwilligers en bedrijven aan ons weten te verbinden. Daar wil ik haar hartelijk voor bedanken. Jaarlijks maken nu ruim 80.000 jongeren op school gebruik van de ondernemerschapsprogramma’s van Jong Ondernemen. Wij zien Mariolein vanwege haar unieke combinatie van kennis, ervaring en enthousiasme als de ideale opvolger om het ondernemerschapsonderwijs in Nederland naar een nog hoger plan te tillen met als uiteindelijke doel dit vast in het onderwijscurriculum te laten komen. Wij weten immers uit onderzoek dat jongeren die ondernemerschapsonderwijs hebben gevolgd, beter beslagen ten ijs komen en sneller succesvol zijn in hun werkomgeving.” 

Mariolein van der Plas is verheugd met haar benoeming: “In deze tijd is zelfredzaamheid nog belangrijker dan ooit tevoren. Met de programma’s die Jong Ondernemen hiervoor heeft ontwikkeld, krijgen jongeren de kans een ondernemende houding te ontwikkelen en te ontdekken waar hun talenten en kwaliteiten liggen, om ze daarmee nog beter toe te rusten voor de toekomst. Ik ben zeer onder de indruk van deze programma’s, waarbij het positieve effect op de ontwikkeling van kinderen wetenschappelijk is aangetoond. Ik kan dan ook niet wachten om samen met het team de komende jaren nog meer jongeren en scholen deze programma’s te laten ervaren.


Stichting Jong Ondernemen
Jong Ondernemen is een stichting die voor scholen al meer dan 25 jaar de hele leerlijn van actuele ondernemerschapsprogramma’s verzorgt. Wij willen dat alle jongeren op school de kans moeten krijgen hun ondernemende houding te ontwikkelen. Jaarlijks doen we dat al voor 80.000 jongeren. Onze ambitie is om dit in 2022 voor minimaal een kwart miljoen scholieren en studenten te doen, elk jaar weer. Op die manier zou iedere jongere minimaal één keer in zijn schoolcarrière met ondernemerschap kunnen kennismaken. Ook willen we dat ondernemerschapsonderwijs vast in het curriculum komt van het primair onderwijs tot hoger onderwijs. De economie vraagt immers om ondernemende werknemers en baanbrekende ondernemers.

« Back