Jong Ondernemen en Adecco bundelen krachten

handshake jo en adecco mkb.pngWednesday 16 December 2015

Zaltbommel, 5 januari 2016 – Adecco Group Nederland en stichting Jong Ondernemen slaan de handen ineen. Adecco stelt mensen beschikbaar om Jong Ondernemen te helpen bij de professionalisering van de stichting.

In samenwerking met het bedrijfsleven en het onderwijs biedt Jong Ondernemen ondernemerschapsprogramma’s aan voor de basis- en middelbare school, mbo, hbo en universiteit. Om goed te functioneren in de snel veranderende arbeidsmarkt is het noodzakelijk dat jongeren een ondernemende houding ontwikkelen. Zo kunnen ze op ontwikkelingen inspelen en hun talenten ontdekken.

Dit sluit goed aan bij het MVO-beleid van Adecco waarin talentontwikkeling één van de focusgebieden is. Bettina Wijker, director Specialties & MKB bij Adecco: “Jong Ondernemen wilde een slag maken in de professionalisering van hun vrijwilligersbestand. Wij hebben onze mensen en tijd beschikbaar gesteld om bijna 3000 vrijwilligers te bellen en te screenen.”

De programma’s van Jong Ondernemen worden vrijwillig begeleid door professionals uit het bedrijfsleven. Op het gebied van begeleiden zag Jong Ondernemen vele kansen en optimalisatiemogelijkheden. Het vrijwilligersbestand is inmiddels geoptimaliseerd met hulp van Adecco. Hierdoor zijn er meer gegevens beschikbaar van de begeleiders en kan Jong Ondernemen ze nog beter matchen met een team en/of klas. De kennis en inzet van de begeleiders wordt hierdoor beter benut en verbeterd de aansluiting met het onderwijs.

Door de samenwerking met Adecco worden de juiste vrijwilligers op de juiste manier ingezet. Joyce Rommelaar, eindchef Jong Ondernemen: “Ik ben trots op deze samenwerking. Adecco voegt echt iets toe aan ons DNA. Wij slaan een brug tussen de klas en het bedrijf door kennisoverdracht. Adecco helpt ons hierbij.”

Jong Ondernemen en Adecco sluiten qua bedrijfsvoering goed op elkaar aan. Adecco werkt vanuit bepaalde values. De value Entrepreneurship spreekt in dit geval voor zich. Vanuit de value Responsibility investeerde Adecco tijd in vrijwilligerswerk en leverde op die manier een bijdrage aan de samenleving. Daarnaast is de value Team Spirit al tot uiting gebracht door met zo’n dertig mensen in een callcenter de vrijwilligers te bellen. De value Customer Focus is ook prima inzetbaar omdat het netwerk van Adecco geactiveerd wordt. Relaties van Adecco worden gemotiveerd om zich in te zetten voor Jong Ondernemen.

Bekijk hier waarom begeleiders zo belangrijk zijn.

« Back

'Mijn leerlingen versterken elkaar. Zij leggen tijdens het programma de basis om later in hun leven topondernemer te worden.'


Wiclef Poesiat
Docent van het jaar 2017
Lyceum Schravenlant

'Ik begeleid met veel plezier en geniet er van om te zien hoe de studenten mijn tips en opmerkingen toepassen in hun eigen praktijk. Dat geeft mij weer een extra ‘boost’ voor mijn eigen werkzaamheden!'

Gijs den Engelsman
Performance Matters
Begeleider sinds 2015
Lees Gijs' verhaal als begeleider

'Student company Easy World is nu ook officieel een start-up. Ik dank Jong Ondernemen zeer voor deze leerervaring.'Peter Mikhail 

Student Company Easy World
Haagse Hogeschool

"AT&T hecht veel waarde aan haar samenwerking met Jong Ondernemen om studenten te helpen hun talenten te ontdekken en zich voor te bereiden op een professioneel leven. ‘Leaders for a Day’ is een fantastische manier om dat te doen."


Paul Floris
Director, Global Managed Services
AT&T