Jong Ondernemen en ING Nederland Fonds zorgen voor ondernemend basisonderwijs

JOSC2016-ABNAMROcontract-06062016-JostijnLigtvoetFotografie-1.jpgMonday 13 June 2016

13 juni – Het ING Nederland Fonds gaat een samenwerkingsverband aan met stichting Jong Ondernemen ter ondersteuning van het groep 8 ondernemerschapsspel BizWorld en voor verdere uitbreiding van ondernemen in het basisonderwijs. Joyce Rommelaar, Eindchef Jong Ondernemen, tekende vorige week het contract met Kirsten Ottens (directeur) van het ING Nederland Fonds.

ING is sinds 2014 partner van Jong Ondernemen. Het ING Nederland Fonds en Jong Ondernemen gaan een partnerschap aan voor drie jaar. Het fonds doneert zowel aan het programma BizWorld als de ontwikkeling en implementatie van nieuwe programma’s voor het basisonderwijs. “We vinden het mooi dat kinderen op de basisschool op een leuke manier kennis maken met ondernemerschap. Ondernemend zijn kan op allerlei momenten in het leven van pas komen,” zegt Kirsten Ottens van het ING Nederland Fonds.

Ondernemen in het basisonderwijs
Het ondernemerschapsprogramma BizWorld bestaat al zeven jaar en is een groot succes. BizWorld is een gratis, vakoverstijgend ondernemersspel waarbij leerlingen hun eigen bedrijf runnen. Ze ontdekken in vier dagdelen de basisbeginselen van het bedrijfsleven, ondernemerschap en de economie. Tijdens dit project ontwikkelen ze waardevolle vaardigheden op het gebied van rekenen en taal. Daarnaast leren kinderen met BizWorld meer over zichzelf, de wereld, samenwerken, communicatie, kritisch denken en presenteren. Tot op heden is het programma alleen voor groep 8.

Jong Ondernemen vindt het tijd voor uitbreiding. Vanuit de deelnemende scholen is er een grote vraag naar meer ondernemerschapsonderwijs. Voor het vernieuwen en uitbouwen van het programma is geld nodig. Het ING Nederland fonds steunt dit initiatief. Daarmee helpt het fonds ondernemende vaardigheden onder de doelgroep te stimuleren. De stichting start nu met de ontwikkeling van het programma voor groep 5/6 en 7/8 en heeft ambitie om in de toekomst door te ontwikkelen voor groep 1/2 en 3/4 onder de noemer “Als ik de baas zou zijn”.

Door de samenwerking aan te gaan, wordt ING Nederland Fonds partner van een nieuw, uniek initiatief om Nederland een stukje ondernemender te maken.

Met dank aan:

« Back

'Mijn leerlingen versterken elkaar. Zij leggen tijdens het programma de basis om later in hun leven topondernemer te worden.'


Wiclef Poesiat
Docent van het jaar 2017
Lyceum Schravenlant

'Ik begeleid met veel plezier en geniet er van om te zien hoe de studenten mijn tips en opmerkingen toepassen in hun eigen praktijk. Dat geeft mij weer een extra ‘boost’ voor mijn eigen werkzaamheden!'

Gijs den Engelsman
Performance Matters
Begeleider sinds 2015
Lees Gijs' verhaal als begeleider

'Student company Easy World is nu ook officieel een start-up. Ik dank Jong Ondernemen zeer voor deze leerervaring.'Peter Mikhail 

Student Company Easy World
Haagse Hogeschool

"AT&T hecht veel waarde aan haar samenwerking met Jong Ondernemen om studenten te helpen hun talenten te ontdekken en zich voor te bereiden op een professioneel leven. ‘Leaders for a Day’ is een fantastische manier om dat te doen."


Paul Floris
Director, Global Managed Services
AT&T