Jong Ondernemen en ING Nederland Fonds zorgen voor ondernemend basisonderwijs

JOSC2016-ABNAMROcontract-06062016-JostijnLigtvoetFotografie-1.jpgMonday 13 June 2016

13 juni – Het ING Nederland Fonds gaat een samenwerkingsverband aan met stichting Jong Ondernemen ter ondersteuning van het groep 8 ondernemerschapsspel BizWorld en voor verdere uitbreiding van ondernemen in het basisonderwijs. Joyce Rommelaar, Eindchef Jong Ondernemen, tekende vorige week het contract met Kirsten Ottens (directeur) van het ING Nederland Fonds.

ING is sinds 2014 partner van Jong Ondernemen. Het ING Nederland Fonds en Jong Ondernemen gaan een partnerschap aan voor drie jaar. Het fonds doneert zowel aan het programma BizWorld als de ontwikkeling en implementatie van nieuwe programma’s voor het basisonderwijs. “We vinden het mooi dat kinderen op de basisschool op een leuke manier kennis maken met ondernemerschap. Ondernemend zijn kan op allerlei momenten in het leven van pas komen,” zegt Kirsten Ottens van het ING Nederland Fonds.

Ondernemen in het basisonderwijs
Het ondernemerschapsprogramma BizWorld bestaat al zeven jaar en is een groot succes. BizWorld is een gratis, vakoverstijgend ondernemersspel waarbij leerlingen hun eigen bedrijf runnen. Ze ontdekken in vier dagdelen de basisbeginselen van het bedrijfsleven, ondernemerschap en de economie. Tijdens dit project ontwikkelen ze waardevolle vaardigheden op het gebied van rekenen en taal. Daarnaast leren kinderen met BizWorld meer over zichzelf, de wereld, samenwerken, communicatie, kritisch denken en presenteren. Tot op heden is het programma alleen voor groep 8.

Jong Ondernemen vindt het tijd voor uitbreiding. Vanuit de deelnemende scholen is er een grote vraag naar meer ondernemerschapsonderwijs. Voor het vernieuwen en uitbouwen van het programma is geld nodig. Het ING Nederland fonds steunt dit initiatief. Daarmee helpt het fonds ondernemende vaardigheden onder de doelgroep te stimuleren. De stichting start nu met de ontwikkeling van het programma voor groep 5/6 en 7/8 en heeft ambitie om in de toekomst door te ontwikkelen voor groep 1/2 en 3/4 onder de noemer “Als ik de baas zou zijn”.

Door de samenwerking aan te gaan, wordt ING Nederland Fonds partner van een nieuw, uniek initiatief om Nederland een stukje ondernemender te maken.

Met dank aan:

« Back

'Mijn leerlingen versterken elkaar. Zij leggen tijdens het programma de basis om later in hun leven topondernemer te worden.'


Wiclef Poesiat
Docent van het jaar 2017
Lyceum Schravenlant

"Mensen die hun droom najagen en daar helemaal voor gaan, zetten mij in de ‘AAN’-stand. Die draag ik een enorm warm hart toe en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Ik ben als begeleider pas tevreden als iedere student voelt dat het hem/haar iets opgeleverd heeft."

Frank Brouwer - begeleider Jong Ondernemen.png

Frank Brouwer
Ondernemersloods
Begeleider sinds 2018
Lees Franks verhaal als begeleider

'Student company Easy World is nu ook officieel een start-up. Ik dank Jong Ondernemen zeer voor deze leerervaring.'Peter Mikhail 

Student Company Easy World
Haagse Hogeschool

"AT&T hecht veel waarde aan haar samenwerking met Jong Ondernemen om studenten te helpen hun talenten te ontdekken en zich voor te bereiden op een professioneel leven. ‘Leaders for a Day’ is een fantastische manier om dat te doen."


Paul Floris
Director, Global Managed Services
AT&T