JA Europe en CCV geven jong ondernemerschap samen een boost in West-Europa.

JO-StartUpEvent-06102017-JostijnLigtvoetFotografie-175.jpgTuesday 30 January 2018

CCV en JA Europe lanceren een nieuw partnership in vier West-Europese landen. Met de samenwerking worden 600 jongeren van 15 tot 18 jaar geholpen bij de ontwikkeling van vaardigheden die nodig zijn op de arbeidsmarkt of om een eigen bedrijf te beginnen.

[Brussel, januari 2018] Door deze nieuwe samenwerking doen meer dan 600 jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar uit België, Duitsland, Nederland en Zwitserland mee aan het eenjarige Company programma van JA. Gedurende het jaar worden minstens 60 kleine ondernemingen opgezet met coaching van vrijwilligers van CCV. Hierdoor ontwikkelen de jongeren kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om een eigen bedrijf te starten of een baan te krijgen.

Positieve impact
Nieuw onderzoek van het ICEE (Innovation Cluster for Entrepreneurship Education) bevestigt dat deelname aan een JA Company programma een positieve impact heeft op studenten en de samenleving. De eerste resultaten tonen aan dat jongeren die aan een JA Company programma van meer dan 100 uur deelnemen, beter scoren op de vaardigheden: het coördineren van activiteiten, beslissingen maken, presenteren en initiatief nemen. Bovendien geven zij aan eerder als zelfstandige aan de slag te gaan en schatten ze de haalbaarheid hiervan ook hoger in. De jongeren scoorden ook hoger op competenties als: mondelinge en schriftelijke communicatie, sociale competentie, cultureel bewustzijn en burgerschapsvaardigheden.

Ambitie ondersteunen
CCV heeft kantoren in vier Europese landen, meer dan 1.000 werknemers en meer dan 200.000 klanten in Europa. Samen met klanten, partners en leveranciers werken ze aan het vinden van de meest geschikte betalingsoplossing – één met oog voor de ambities en behoeften van de klant. Deze oplossingen verzekeren een optimale winkelervaring en sluiten naadloos aan op het aankoop- en betalingsgedrag van consumenten, ongeacht tijd, plaats of betaalmethode. Ze bieden deze omnichannel ervaring in samenwerking met verschillende partners in heel Europa.

Enny van de Velden, CCO en voorzitter van de Raad van Bestuur van CCV Group: “Ondernemerschap is de kern van ons bedrijf. Mijn ouders startte het bedrijf 60 jaar geleden als echte ondernemers en de meeste van onze klanten zijn ook ondernemers. Als een familiebedrijf willen we op dit gebied een verschil maken. Dat is waarom we erg enthousiast zijn over het JA programma en onze bijdrage aan ondernemerschapsonderwijs.”

Stimuleren van jeugdwerkgelegenheid
JA programma’s leren studenten sinds 1919 hoe je een eigen bedrijf runt en geven jongeren inzicht in het bedrijfsleven. Het  stimuleren van de jeugdwerkgelegenheid is een belangrijke factor voor de groei van Europa, daarom is het cruciaal dat jongeren de juiste vaardigheden bezitten voor de huidige arbeidsmarkt. JA Europe en CCV hebben als doel deze vaardigheden in Europa te stimuleren door het onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen.

“We zijn trots op de samenwerking met CCV. Zij begrijpen dat het essentieel is om jong te beginnen met het bijbrengen van ondernemende vaardigheden. Onze samenwerking heeft een grote impact op niet alleen jongeren, maar ook scholen en docenten. Jongeren uitrusten met vaardigheden die ze nodig hebben om een eigen onderneming te beginnen of een baan te krijgen, is één van de beste investeringen die we kunnen maken’’, concludeert Caroline Jenner, CEO van JA Europe.

Over JA Europe
JA Europe (www.jaeurope.org) is Europa’s grootste aanbieder van programma’s over ondernemerschap, arbeidsmarktoriëntatie en financiële geletterdheid, met een bereik van 3,5 miljoen studenten in 39 landen in 2015. Opgericht in 2001 als resultaat van de fusie van Young Enterprise Europe en Junior Achievement International Europe. JA werkt samen met het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid om jongeren van basisschool tot universiteit vaardigheden bij te brengen die ze nodig hebben om succesvol te zijn in de wereldwijde economie. De activiteiten van JA zijn door de Europese Commissie onderschreven als best practice. JA Europe is de uitvoerende Europese organisatie van JA Worldwide®.

Over CCV
CCV is toegewijd met het helpen van ondernemers met nieuwe betaaloplossingen in heel Europa. Deze omvatten verschillende in-store-betaaloplossingen (zowel cloud-based als niet-cloud-based), krachtige online oplossingen (inclusief webshops) en selfservice betaalterminals. CCV zorgt ervoor dat deze betaaloplossingen optimaal zijn afgestemd op de bedrijfsvoering van de klant en de weg die hun klanten afleggen zodat nieuwe zakelijke kansen kunnen worden gegenereerd.
CCV dient zowel kleine als grote bedrijven – van internationale ketens tot onafhankelijke winkels – in verschillende markten. Als innovatieve partner zijn ze niet beperkt door nationale grenzen. Ze willen hun klanten helpen profiteren van de kennis en expertise van hun Europese werknemers. Meer informatie: www.ccv.eu

« Back

'Mijn leerlingen versterken elkaar. Zij leggen tijdens het programma de basis om later in hun leven topondernemer te worden.'


Wiclef Poesiat
Docent van het jaar 2017
Lyceum Schravenlant

'Ik begeleid met veel plezier en geniet er van om te zien hoe de studenten mijn tips en opmerkingen toepassen in hun eigen praktijk. Dat geeft mij weer een extra ‘boost’ voor mijn eigen werkzaamheden!'

Gijs den Engelsman
Performance Matters
Begeleider sinds 2015
Lees Gijs' verhaal als begeleider

'Student company Easy World is nu ook officieel een start-up. Ik dank Jong Ondernemen zeer voor deze leerervaring.'Peter Mikhail 

Student Company Easy World
Haagse Hogeschool

"AT&T hecht veel waarde aan haar samenwerking met Jong Ondernemen om studenten te helpen hun talenten te ontdekken en zich voor te bereiden op een professioneel leven. ‘Leaders for a Day’ is een fantastische manier om dat te doen."


Paul Floris
Director, Global Managed Services
AT&T