Pitch it! leert kinderen pitchen als echte ondernemer

Projectboek_Pitch it!_WEB_A4-1.jpgFriday 16 March 2018

Een spreekbeurt of pitch waar je publiek stijl van achterover valt? Dat wil iedereen wel! Daarom hebben wij van FutureNL en Jong Ondernemen nieuw lesmateriaal gemaakt voor groep 5-8: 'Pitch it! Pimp je spreekbeurt en word een pro in presenteren'. Naast pitchen leren kinderen werken met Powerpoint, Prezi, Keynote en Word. Pitch it! is daarmee het eerste lesmateriaal in Nederland dat speciaal gericht is op ict-basisvaardigheden.

Pitchen = goud
Moet je als ouder ook wel eens 's avonds een Powerpoint in elkaar draaien als je kind de volgende dag een spreekbeurt moet houden? Ict-basisvaardigheden en presenteren zijn onmisbaar in je leven. Want hoe zorg je ervoor dat jij dat bijbaantje krijgt? En hoe verkoop je je product als je een start-up begint? Jezelf of een idee goed 'verkopen' is letterlijk goud waard, want het kan je helpen om later geld te verdienen. Daarom lanceren we Pitch it! in de Week van het Geld.

Ict-basisvaardigheden in curriculum
Pitch it! is het eerste lesmateriaal dat gericht invulling geeft aan de nieuwe leerlijn ict-basisvaardigheden dat per 2020 officieel in het curriculum van het Nederlands onderwijs komt. FutureNL en Jong Ondernemen hebben Pitch it! samen ontwikkeld, omdat we nu al zoveel mogelijk kinderen digitale skills willen leren om vol zelfvertrouwen de arbeidsmarkt op te gaan. Want de stap tussen een spreekbeurt en je eerste sollicitatie voor een bijbaantje is kleiner dan je denkt.

Ondernemen met je klas
Alle digibordlessen zijn vanaf vrijdag 16 maart gratis beschikbaar op het LessonUp-leskanaal en zijn ideaal ter voorbereiding en uitbreiding van de Ondernemen met je klas programma’s; Vakantie-eiland en Pop-up store. Bij pitch-it leren de leerlingen hoe ze een idee overtuigend kunnen overbrengen. Daarnaast komen presentatievaardigheden zoals houding, stemgebruik en spreektempo aan bod. Dit kunnen de leerlingen goed gebruiken bij hun pitch bij de investeerder of als eindlandbaas.

Gratis
Pitch it! is gratis voor alle scholen in Nederland en bestaat uit een projectboek, 5 digibordlessen voor de leerkracht en video-tutorials voor kinderen. Dit is mede mogelijk gemaakt door al onze partners zoals Microsoft Nederland, die onze pitch zo goed vond dat die graag wilde investeren in ons idee. Ernst Jan, de general manager van Microsoft Nederland, legt woensdag 15 maart zelf in een blog uit waarom.

« Back

'Mijn leerlingen versterken elkaar. Zij leggen tijdens het programma de basis om later in hun leven topondernemer te worden.'


Wiclef Poesiat
Docent van het jaar 2017
Lyceum Schravenlant

"Mensen die hun droom najagen en daar helemaal voor gaan, zetten mij in de ‘AAN’-stand. Die draag ik een enorm warm hart toe en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Ik ben als begeleider pas tevreden als iedere student voelt dat het hem/haar iets opgeleverd heeft."

Frank Brouwer - begeleider Jong Ondernemen.png

Frank Brouwer
Ondernemersloods
Begeleider sinds 2018
Lees Franks verhaal als begeleider

'Student company Easy World is nu ook officieel een start-up. Ik dank Jong Ondernemen zeer voor deze leerervaring.'Peter Mikhail 

Student Company Easy World
Haagse Hogeschool

"AT&T hecht veel waarde aan haar samenwerking met Jong Ondernemen om studenten te helpen hun talenten te ontdekken en zich voor te bereiden op een professioneel leven. ‘Leaders for a Day’ is een fantastische manier om dat te doen."


Paul Floris
Director, Global Managed Services
AT&T