André Haardt (oprichter Squla) nieuw bestuurslid stichting Jong Ondernemen

Thursday 22 August 2019

We hebben mooi nieuws: André Haardt is ons nieuwe bestuurslid. Haardt is oprichter van het online leerplatform Squla en is als bestuurslid aangetrokken vanwege zijn expertise op het gebied van onderwijs en innovatie. Hij volgt Jacqueline Zuidweg op die zich jaren voor onze stichting heeft ingezet.

In 2010 richtte André Haardt het online leerplatform Squla op. Met dit platform wilde hij door middel van leuke quizzen en games kinderen plezier geven in leren, zodat ze hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien. Inmiddels is Haardt niet meer actief betrokken bij Squla - eind 2017 droeg hij de leiding over aan Serge Bueters.

Haardts kennis en ervaring op het gebied van onderwijs en innovatie kan hij nu inzetten om als bestuurslid onze stichting te helpen onze ambitie waar te maken om álle jongeren in Nederland te helpen bij het ontwikkelen van een ondernemende houding. We willen jongeren hiermee helpen zich goed voor te bereiden op een toekomst waarin ondernemende kwaliteiten steeds meer een rol in het werkzame leven gaan spelen, zowel in loondienst als bij zelfstandig ondernemerschap.

Nieuwe fase

Hubert Deitmers, bestuursvoorzitter van Jong Ondernemen: “Het toetreden van André markeert een nieuwe fase voor onze stichting. De afgelopen jaren heb ik het aantal kinderen dat deelneemt aan onze programma’s zien groeien van 3.000 naar ruim 100.000 per jaar. Deze enorme groei verklaren wij met name uit het feit dat in onze programma’s de samenhang tussen schoolvakken sterk naar voren komt en dat kinderen zeer oplossingsgericht dienen te werken. Daarnaast richten wij ons op een doorlopende leerlijn. Bij deze omvang hoort echter ook een andere skill set. Mariolein van der Plas, die wij begin dit jaar hebben aangetrokken als algemeen directeur, brengt vanuit haar vorige werkgever Google veel ervaring mee op het gebied van digitale educatiebevordering. Dat wordt nu verder versterkt met de ondernemerservaring op het gebied van digitale educatie van André Haardt. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze stichting. Wij heten André dan ook van harte welkom.”

André Haardt is verheugd met zijn benoeming tot bestuurslid: “Mijn persoonlijke purpose is om kinderen te helpen om hun volledige potentieel te bereiken. Daarom ben ik ooit Squla gestart. Mijn ervaring met Squla heeft mij laten zien hoeveel impact de vorm waarin lesmateriaal wordt aangeboden heeft op de motivatie van kinderen. Daarom geloof ik zo sterk in de aanpak van Jong Ondernemen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om met Mariolein, Hubert en de andere bestuursleden aan de slag te gaan om de volgende generaties Nederlandse kinderen te inspireren voor het ondernemerschap.”

Volle sterkte

Met de benoeming van André Haardt is het bestuur weer op volle sterkte. Het bestuur bestaat naast Haardt uit Hubert Deitmers (oprichter Endeit Capital), Heleen Dura- van Oord (oprichter DQ&A en partner en mede-oprichtster van Peak Capital), Walter Mutsaers (algemeen directeur van Media Pensioen diensten) en Ingo Heijnen (Sr.Vice President Operations, EMEA van Hill+Knowlton Strategies).

« Back

'Mijn leerlingen versterken elkaar. Zij leggen tijdens het programma de basis om later in hun leven topondernemer te worden.'


Wiclef Poesiat
Docent van het jaar 2017
Lyceum Schravenlant

"Mensen die hun droom najagen en daar helemaal voor gaan, zetten mij in de ‘AAN’-stand. Die draag ik een enorm warm hart toe en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Ik ben als begeleider pas tevreden als iedere student voelt dat het hem/haar iets opgeleverd heeft."

Frank Brouwer - begeleider Jong Ondernemen.png

Frank Brouwer
Ondernemersloods
Begeleider sinds 2018
Lees Franks verhaal als begeleider

'Student company Easy World is nu ook officieel een start-up. Ik dank Jong Ondernemen zeer voor deze leerervaring.'Peter Mikhail 

Student Company Easy World
Haagse Hogeschool

"AT&T hecht veel waarde aan haar samenwerking met Jong Ondernemen om studenten te helpen hun talenten te ontdekken en zich voor te bereiden op een professioneel leven. ‘Leaders for a Day’ is een fantastische manier om dat te doen."


Paul Floris
Director, Global Managed Services
AT&T