Leerlingen Willem van Oranje College winnen de Van Lanschot ‘Show me the Money’ challenge 2019

Wednesday 11 December 2019

Samen met Van Lanschot organiseerde Jong Ondernemen op dinsdag 10 december de challenge ‘Show me the money’. Een pitchwedstrijd met het accent op de financiën. Tien Junior Companies van het Willem van Oranje college en Mondriaan college namen deel aan deze challenge. De vier beste companies mochten aan het einde van de dag in de finale pitchen. Uiteindelijk gingen leerlingen van het Willem van Oranje College in Waalwijk met de winst naar huis. Gefeliciteerd! 

IMG_20191210_163332.jpg

Twist&Go is de winnaar van de challenge ’Show me the Money’ 2019.

De challenge startte met een introductie gegeven door onze regio-aanvoerder Thera Cornelis. De leerlingen waren wat zenuwachtig, maar Thera nam alle zenuwen weg. Daarna werden de leerlingen door Lex van Dijk van Van Lanschot verwelkomt. Lex vertelde onder meer over het belang van een goede pitch en een ondernemersplan en welke rol de bank daarin kan spelen. 

Pitch-tijd

Na de introductie was het tijd om te pitchen. De tien companies werden verdeeld over twee ruimtes en presenteerden in minuten hun company aan een jury van Van Lanschot. Veel verschillende bedrijfsideeën werden gepresenteerd: van een boten opknapservice tot parfumflesjes. De leerlingen kregen tips en tops van de begeleidende jury, met natuurlijk de focus op het financiële plan.  

Winnaar

In elke ruimte koos de jury twee finalisten. Aan het einde van de middag mochten de vier finalisten pitchen voor de hele groep en de jury. De juryleden letten op verschillende elementen, zoals de pitch, haalbaarheid en originaliteit. 

Uiteindelijk wist company Twist&Go de jury het beste te overtuigen en ging met de winst naar huis. “Jullie hebben een goed betrouwbaar idee, een duidelijk voorstel is gedaan. Het is haalbaar en de pitch was goed onderbouwd. Vragen werden goed en duidelijk beantwoord”, aldus de jury.  

Twist&Go wint een investering van 20 aandelen door Van Lanschot Bankiers t.w.v. 100 euro. Maar niemand ging met lege handen naar huis, alle deelnemers kregen een toffe Van Lanschot Giftbag mee!  

Van Lanschot, bedankt voor het mogelijk maken van deze challenge! En jury, bedankt voor jullie tijd en enthousiaste begeleiding. 

« Back

'Mijn leerlingen versterken elkaar. Zij leggen tijdens het programma de basis om later in hun leven topondernemer te worden.'


Wiclef Poesiat
Docent van het jaar 2017
Lyceum Schravenlant

"Mensen die hun droom najagen en daar helemaal voor gaan, zetten mij in de ‘AAN’-stand. Die draag ik een enorm warm hart toe en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Ik ben als begeleider pas tevreden als iedere student voelt dat het hem/haar iets opgeleverd heeft."

Frank Brouwer - begeleider Jong Ondernemen.png

Frank Brouwer
Ondernemersloods
Begeleider sinds 2018
Lees Franks verhaal als begeleider

'Student company Easy World is nu ook officieel een start-up. Ik dank Jong Ondernemen zeer voor deze leerervaring.'Peter Mikhail 

Student Company Easy World
Haagse Hogeschool

"AT&T hecht veel waarde aan haar samenwerking met Jong Ondernemen om studenten te helpen hun talenten te ontdekken en zich voor te bereiden op een professioneel leven. ‘Leaders for a Day’ is een fantastische manier om dat te doen."


Paul Floris
Director, Global Managed Services
AT&T