De 10 Student Company finalisten!

Friday 15 May 2020

Onze competitie Student Company van het Jaar 2020 is dit jaar vanwege het Coronavirus anders dan normaal. Ondanks dat onze evenementen op locatie helaas niet kunnen doorgaan, is het een super spannende competitie. De finalisten zijn inmiddels bekend, lees snel verder!

In totaal hadden 24 Student Companies (12 mbo en 12 hbo) zich geplaatst voor onze halve finale. Begin mei kregen alle halve finalisten een casus toegestuurd waaraan ze met het team op afstand werkten. Inmiddels heeft elke company de uitgewerkte casus ingeleverd en heeft de jury alle inzendingen bekeken. De mbo-jury bestond uit Thomas Blekman (Global School for Entrepreneurship), Dennis van Ingen (Euroclear) en Joep Pennartz (Ondernemende Gasten). De hbo Student Companies werden beoordeeld door Mario Hoogweg (AT&T), Rudolf Heikens (Experian) en Jurre Meeuws (Winnaar Student Company van het Jaar 2019). Na een lang juryberaad zijn er uiteindelijk 5 mbo en 5 hbo finalisten uitgekozen. Onze Student Company finalisten zijn: 

Mbo:

  • Backtassen van Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam
  • Bloedserieus van De Rooi Pannen in Tilburg
  • Ecobirds van Hoornbeeck College Rotterdam
  • FutureMaid van Hoornbeeck College Gouda
  • MEDS van Hoornbeeck College Apeldoorn

Hbo: 

  • Beloafd van Hanzehogeschool Groningen
  • Flitsbel van Hanzehogeschool Groningen
  • KEYP van Hogeschol Arnhem en Nijmegen
  • PlanetGO van Rotterdam Academy
  • Resischeck van Fontys Hogescholen Eindhoven

Gefeliciteerd finalisten, wat een mooie prestatie! We willen alle halve finalisten bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Geweldig hoe jullie op afstand gewerkt hebben aan de casus. Jullie horen gewoon tot de 24 beste Student Companies van Nederland, wow! Ook willen we de jury bedanken.

Online finale

De finale start op 20 mei. Dan krijgen alle finalisten opnieuw een casus toegestuurd waar ze met hun company aan werken. Daarnaast heeft elke Student Company een online juryinterview én organiseren we op 15 juni een online event waarin we onder meer de beste Student Companies van 2020 bekendmaken. Dit event kun jij ook volgen via een YouTube-livestream.

Het worden spannende weken, zin in!

Student Company winnaars.jpgDe winnaars van Student Company van het Jaar 2019. Deze foto is vorig jaar gemaakt tijdens onze finale in het Beatrix Theater in Utrecht. © Jostijn Ligtvoet Fotografie

« Back

'Mijn leerlingen versterken elkaar. Zij leggen tijdens het programma de basis om later in hun leven topondernemer te worden.'


Wiclef Poesiat
Docent van het jaar 2017
Lyceum Schravenlant

"Mensen die hun droom najagen en daar helemaal voor gaan, zetten mij in de ‘AAN’-stand. Die draag ik een enorm warm hart toe en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Ik ben als begeleider pas tevreden als iedere student voelt dat het hem/haar iets opgeleverd heeft."

Frank Brouwer - begeleider Jong Ondernemen.png

Frank Brouwer
Ondernemersloods
Begeleider sinds 2018
Lees Franks verhaal als begeleider

'Student company Easy World is nu ook officieel een start-up. Ik dank Jong Ondernemen zeer voor deze leerervaring.'Peter Mikhail 

Student Company Easy World
Haagse Hogeschool

"AT&T hecht veel waarde aan haar samenwerking met Jong Ondernemen om studenten te helpen hun talenten te ontdekken en zich voor te bereiden op een professioneel leven. ‘Leaders for a Day’ is een fantastische manier om dat te doen."


Paul Floris
Director, Global Managed Services
AT&T