Doe mee aan onze vernieuwde Prinsjesdagles 'Minister voor een dag'!

Monday 07 September 2020

Over iets meer dan één week is het zover: Prinsjesdag! Samen met Tilburg University Junior ontwikkelden we de digitale les Minister voor een dag. Vorig jaar lanceerden we deze les, maar voor deze Prinsjesdag is de digitale module vernieuwd. Zo hebben we onder meer leerzame video's toegevoegd.

Tijdens de les 'Minister voor een dag' kruipen leerlingen uit groep 7 en 8 voor even in de huid van een minister, want ze gaan plannen maken voor de school. Ze leren op een speelse manier om problemen te signaleren en oplossingen te bedenken. Deze praktijkgerichte module, inclusief leerzame video's, stimuleert ondernemende vaardigheden, zoals samenwerken en creativiteit, én leerlingen leren door middel van een quiz meer over Prinsjesdag.

Prinsjesdag2020.png

Alle voordelen op een rijtje:

  • De les is kosteloos;
  • Geschikt voor groep 7 en 8 (ook geschikt voor middelbare school leerjaar 1 & 2);
  • Bevat leuke en leerzame video's;
  • De les is in 1 tot 2 uur te doorlopen;
  • De opdrachten zijn individueel (evt. thuis), in groepjes of klassikaal te doen;
  • Inclusief een handige handleiding met korte introductie op en uitleg over de les;
  • Aan het einde ontvangen de leerlingen een certificaat.

Button prinsjesdag 2020.png

Kindercollege Prinsjesdag

Dit jaar hebben we niet alleen een speciale Prinsjesdagles, want op donderdag 17 september blikt professor Peter Achterberg van Tilburg University terug op wat de koning heeft gezegd in de troonrede. Hij vertaalt de troonrede naar de leefwereld van kinderen en legt uit wat de plannen voor hen betekenen. Het videocollege duurt zo'n 35 minuten en kan op elk tijdstip bekeken worden. Via deze link vind je meer informatie én daar vind je op 17 september ook de link naar het college.

« Back

'Mijn leerlingen versterken elkaar. Zij leggen tijdens het programma de basis om later in hun leven topondernemer te worden.'


Wiclef Poesiat
Docent van het jaar 2017
Lyceum Schravenlant

"Mensen die hun droom najagen en daar helemaal voor gaan, zetten mij in de ‘AAN’-stand. Die draag ik een enorm warm hart toe en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Ik ben als begeleider pas tevreden als iedere student voelt dat het hem/haar iets opgeleverd heeft."

Frank Brouwer - begeleider Jong Ondernemen.png

Frank Brouwer
Ondernemersloods
Begeleider sinds 2018
Lees Franks verhaal als begeleider

'Student company Easy World is nu ook officieel een start-up. Ik dank Jong Ondernemen zeer voor deze leerervaring.'Peter Mikhail 

Student Company Easy World
Haagse Hogeschool

"AT&T hecht veel waarde aan haar samenwerking met Jong Ondernemen om studenten te helpen hun talenten te ontdekken en zich voor te bereiden op een professioneel leven. ‘Leaders for a Day’ is een fantastische manier om dat te doen."


Paul Floris
Director, Global Managed Services
AT&T