Vierentwintig Zeeuwse start-ups presenteren zich op de Markt in Middelburg

Jong Ondernemen_Marktdag_Zeeland_2018.pngThursday 25 October 2018

Vrijdag 26 oktober presenteren de dit jaar gestarte Zeeuwse student companies van de HZ University of Applied Sciences hun innovatieve producten en oplossingen tijdens de Marktdag van Jong Ondernemen. De beste verkopende companies gaan naar huis met een mooie prijs.

Vierentwintig student companies van de HZ University zullen vrijdag op de Markt in Middelburg hun verkoopskills in praktijk brengen en verder ontwikkelen. Ze hebben ook te maken met directe concurrenten, hoe gaan ze daarmee om? “Ondernemen leer je niet uit een boekje. Dat leer je door het te doen!” aldus Joyce Rommelaar, Eindchef van Stichting Jong Ondernemen. Tijdens het ondernemerschapsprogramma Student Company starten studenten in teamverband een eigen bedrijf dat ze zelf tot een succes kunnen maken. Studenten ervaren met dit programma in één schooljaar wat het inhoudt om een eigen bedrijf te runnen.


Wethouder beoordeelt jonge ondernemers

Gedurende de dag loopt er een regionale jury rond als mystery guests om de studenten observeren en het gesprek aangaan. De jury bestaat uit Johan Aalberts (Wethouder Gemeente Middelburg), Cynthia Westerweel (Gemeente Middelburg) en Sue Janse de Jonge en Leoniek Dekker van Rabobank Walcheren/Noord-Beveland. 


Prijsuitreiking

Om half vier ‘s middags zal wethouder Johan Aalberts van de gemeente Middelburg de drie geldprijzen uitreiken voor de student companies die qua standinrichting, uitstraling en verkoopgesprekken het meest overtuigend zijn. Het prijzengeld voor de winnaars wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Walcheren/Noord-Beveland. Daarnaast reikt Marcel van Boven van The Work Zone een cheque uit aan de student company die de meeste publiciteit weet te genereren. De prijsuitreiking vindt plaats in het Oude Stadhuis.  
De marktdag vindt plaats van 11.00 uur tot 15.00 uur. Toegang is gratis. Kom ook naar de Markt in Middelburg op vrijdag 26 oktober en ontmoet de jonge ondernemers!

« Back