NIEUW: Gratis lespakket Webshop at School voor het vmbo

14:03

Yes! We hebben een mooie toevoeging aan onze ondernemerschapsprogramma’s: Webshop at School, een gratis lespakket waarin vmbo-leerlingen in 10 lessen alles leren over het ontwerpen van een webshop. Met deze toevoeging hebben we nu vanaf het primair onderwijs tot en met de universiteit een volledig doorlopende leerlijn voor alle niveaus en klassen. Het doel om alle jongeren ondernemende en digitale vaardigheden te laten ontwikkelen komt zo wel heel dichtbij! Vandaag was de feestelijke lancering van Webshop at School op het Sint-Maartenscollege in Voorburg.

-------------

UPDATE: Voorheen kon je Webshop at School vinden in 'Mijn Jong Ondernemen'. Vanaf nu kun je het lespakket hier downloaden en staat het niet meer in onze online leeromgeving! Het is nog steeds gratis en werkt hetzelfde.

-------------

Leerlingen van het Sint-Maartenscollege in Voorburg zijn druk bezig met de opdrachten van de eerste les.

De arbeidsmarkt verandert erg snel. We wisselen steeds vaker van baan, de tijd van een 9-tot-5-baan is voorbij, de vraag naar IT’ers groeit met de dag en bedrijven werken geregeld met flexwerkers. Ook starten steeds meer mensen een eigen bedrijf. Op dit moment worden jongeren, vooral vmbo-leerlingen, niet goed voorbereid op al deze veranderingen. Daarom hebben we samen met Stichting FutureNL, met steun van het ING Nederland fonds, het gratis lespakket Webshop at School ontwikkeld. Dit lespakket lanceerden we 22 maart op het Sint-Maartenscollege in Voorburg. Tweedejaars vmbo-leerlingen volgden de eerste les. "Fantastisch om te zien hoe de leerlingen reageren. Hier hebben we de afgelopen maanden zó naartoe gewerkt en nu valt alles op z'n plek. Heel trots! Ruim 250 scholen hebben het gratis lespakket al gedownload, maar we hopen natuurlijk dat nog meer scholen het gaan downloaden", vertelt Annet Kloprogge, Learning Designer bij Jong Ondernemen en medeontwikkelaar van Webshop at School.

Wat is het precies?

Webshop at School is een kant-en-klaar lespakket boordevol video’s, werkboeken, slides en een mooie webshoptool. De lessen zijn gericht op eerste- en tweedejaars vmbo-leerlingen, maar iedereen die meer wilt leren over het ontwerpen van een webshop kan er natuurlijk mee aan de slag. Wat is e-commerce precies? Hoe ontwerp je een huisstijl? Welke producten zijn geschikt voor onlineverkoop? En hoe bereik je potentiële klanten? Dit zijn enkele vragen waar vmbo-leerlingen mee aan de slag gaan. Webshop at School bestaat uit 10 interactieve lessen van elk 30 minuten, waarbij ondernemende en digitale vaardigheden centraal staan. De leerlingen gaan als een ware ondernemer aan de slag en krijgen tips van professionals van onder meer Coolblue, VBAT, Thuisbezorgd.nl en Picnic.


Een lekker taartje om de lancering te vieren!

80.000 leerlingen

“Geweldig dat we Webshop at School kunnen toevoegen aan onze bestaande ondernemerschapsprogramma’s die we ontwikkelen voor het onderwijs”, vertelt Mariolein van der Plas, algemeen directeur van Jong Ondernemen. “We willen jongeren zo goed mogelijk voorbereiden op de veranderende arbeidsmarkt en hen stimuleren om ondernemende en digitale vaardigheden te ontwikkelen. We bereiken inmiddels 80.000 leerlingen met onze programma’s, maar met Webshop at School hopen we nóg meer leerlingen enthousiast te maken.”

Gratis downloaden

Wil je met jouw klas aan de slag met Webshop at School? Download dan hier gratis het lespakket. We voegen de lessen ook toe aan mijn.jongondernemen.nl, handig als je al een programma bij ons volgt.

Webshop at School is gemaakt in samenwerking met: Coolblue, Praat Paal, Thuisbezorgd.nl, Picnic, Royal Webbers, Whooo.at en VBAT. Super bedankt voor jullie harde werk!

« Back