Studenten ROC Mondriaan Delft werken samen met tassenontwerper Omar Munie

Friday 10 May 2019

Hoe zorg je ervoor dat jouw Student Company een succes wordt? Dat is een vraag waar veel studentondernemers mee rondlopen. Vijf studenten van de School voor Retail en Logistiek van het ROC Mondriaan in Delft hebben hier wel een antwoord op: schakel professionals in en geef niet op! Voor hun company KnickKnackBags, een webshop waar je gepersonaliseerde duurzame tassen kunt bestellen, vroegen ze hulp aan tassenontwerper Omar Munie. Na heel wat heen en weer mailen en bellen is het ze gelukt. Omar gaat de studenten actief helpen met hun company. Fantastisch!

Het team van KnickKnackBags.

“Advies van Omar Munie stond hoog op ons lijstje”, begint Mickey Jasmijn Tjie-A-Loi, een van de studenten van KnickKnackBags. “Eerst stuurden we een mail naar het algemene e-mailadres. Al snel kregen we een reactie terug dat Omar veel aanvragen krijgt van studenten en dat een sessie met hem zo’n 600 tot 800 euro kost. Dat wilden we natuurlijk niet. Daarom stuurden we nog een mail met meer uitleg. Al konden we maar 15 minuten met hem praten, we wilden heel graag wat tips.” Het werkte, want de tassenontwerper was zo enthousiast dat hij een afspraak met de studenten inplande, gratis! “Wauw, dat nieuws maakte ons helemaal blij. Hij heeft zelf ook op het ROC Mondriaan gezeten, dus dat zorgde voor een band.”

Hebbedingetjes

Het idee voor KnickKnackBags ontstond tijdens het vak Engels. “Samen met mijn klasgenoot Luna Marisa Huurman moesten we voor een Engelse presentatie een fictief bedrijfje opzetten. We houden allebei van tassen, dus de keuze was snel gemaakt. We bedachten de naam KnickKnackBags. Knick-Knack zijn hebbedingetjes, een perfecte naam voor ons bedrijfje.” Toen de studenten hoorden dat ze aan het project Student Company van Jong Ondernemen gingen deelnemen, was de link snel gelegd. “Luna en ik vormden een groepje en we zochten er andere studenten bij. Uiteindelijk sloten Stef van der Meer, Wesley Moonen en Noachjohn Solassa zich aan bij ons en hadden we een team. Omdat we voor Engels het idee voor een bedrijfje al hadden uitgewerkt, gingen we daar mee verder.”

Van nep naar echt

De vijf studenten wilden voor hun bedrijf nepleren tassen uit Duitsland halen en deze zelf personaliseren met onder meer studs en diamantjes. Wesley Moonen: “Na een aantal gesprekken met Omar Munie leerden wij al snel dat kwaliteit alles is. Nepleren tassen gaan minder lang mee en als we zelf versiering erop plakken, blijf het waarschijnlijk niet goed zitten.” En daarbij kwam de hulp van Omar Munie dus goed van pas. “Hij adviseerde ons om tassen van echt leer en duurzame materialen te maken. Hij bood aan om een aantal prototypes in zijn atelier te maken. Super! We hebben een aantal basis tassen die gepersonaliseerd kunnen worden. Daarnaast hebben we een duurzame tas ‘The Blue Sea Bag’. Wij en ook Omar vinden duurzaamheid heel belangrijk en hij wilde graag dat wij daar wat mee gingen doen. Hij gaat actief helpen met het verkopen van deze tas”, vertelt Wesley enthousiast.

Lancering

De tassen van KnickKnackBags zijn nog niet te koop. Aan het einde van het schooljaar vindt de productlancering plaats in de winkel van Omar Munie in Den Haag. “Binnenkort krijgen we een workshop van Omar en hij geeft ons elke week advies. Zo leuk dat hij ons zoveel helpt. Zodra onze website live is, kunnen mensen de tassen bestellen en online personaliseren met bijvoorbeeld studs, hartjes en lettertjes. De tassen worden gemaakt is samenwerking met de medewerkers van Omar”, legt Mickey uit. Het project Student Company is bijna afgelopen, maar aan stoppen denken de studenten nog niet. Wesley: “We willen allemaal doorgaan met KnickKnackBags. De samenwerking met Omar geeft ons zoveel vertrouwen en energie. Hier worden we blij van. Jong Ondernemen en onze mentor Koen den Ouden geven ons ook heel veel positieve energie. Het is wel spannend om na het Student Company project alles zelf te regelen, want het is nu wel fijn dat we in een veilige omgeving kennismaken met ondernemerschap. We kunnen niet failliet gaan en hoeven ook niet alles zelf te regelen. We hebben veel vertrouwen in ons bedrijf en mocht het geen succes worden, dan hebben we er in ieder geval heel veel van geleerd!”

Wil je meer informatie over ons ondernemerschapsprogramma Student Company. Kijk dan hier!

« Back