Slechthorenden in regulier onderwijs met Steady Herz.

sir 12-5-2017 (67).jpg 17:07

Een volle zaal op vrijdagmiddag 12 mei in de Delftse Poort in Rotterdam tijdens de finale van de Social Innovation Relay. De tien beste teams zijn vandaag samen met hun mentoren en docenten aanwezig om te strijden voor het beste sociale innovatieve idee van Nederland.

Loek Zanders van Jong Ondernemen opent de dag en stelt de jury voor: Mathijs Koper, ondernemer en medeoprichter van Outside Inc., Carine de Meyere, CEO van Connecting the dots through people en Ab Chakai, Strategische Innovator bij NNSparklab. Aan hen de lastige taak om de teams te beoordelen.

De tien teams presenteren om de beurt hun plan. Elk krijgen ze drie minuten de tijd voor een pitch, waarna de jury hen nog enkele kritische vragen stelt. Na de tien pitches trekt de jury zich terug om zich te buigen over de beoordeling. In de tussentijd gaan de teams langs bij Vitam, het bedrijf dat de catering in het kantoorgebouw verzorgt. Locatiemanager Michel Nihot vertelt de leerlingen over de verschillende manieren waarop Vitam duurzaam onderneemt.


Weer terug in de zaal is het tijd voor deuitreiking. De jury geeft elk team een tip en een top, daarna is het tijd voor de bekendmaking van de top drie. Doordat er twee teams een gelijke score hebben, is er dit jaar geen derde plaats. De gedeelde tweede plaats is voor Re-Seat en Heal The World. Charlot, Julian, Pascal en Ruby van Re-Seat (De Noordgouw) ontwikkelen tassen uit duurzaam gerecyclede autobekleding. Heal The World van het Keizer Karel College bestaat uit Hassan, Johny, Lukas en Nils. De vier mannen, strak in pak, bieden truien aan die gefabriceerd zijn van gerecycled plastic.

De eerste prijs is voor Gino, Jimi, Matthijs en Willemijn van Steady Herz (Keizer Karel College). Het team richt zich op slechthorenden in speciaal onderwijs. Steady Herz brengt een geluiddempende koptelefoon op de markt waarbij de docent door een microfoontje praat en alleen dit de slechthorende ter oren komt. De verbinding tussen het microfoontje en de koptelefoon werkt via een app. Op deze manier maakt Steady Herz regulier onderwijs voor slechthorenden mogelijk! 

Social Innovation Relay

Een wedstrijd waarbij jongeren een sociaal innovatief idee bedenken om een maatschappelijk probleem op te lossen: dat is waar het om gaat bij Social Innovation Relay (SIR). Het project is in Nederland opgezet door Jong Ondernemen in samenwerking met NN Group. In totaal namen ruim 1.100 leerlingen uit Nederland deel aan dit project.

De leerlingen – afkomstig uit het voortgezet onderwijs - werden via een casus uitgedaagd na te denken over een bestaand sociaal innovatief idee en de doelgroep die daarmee gebaat is. Vervolgens  hebben de leerlingen een eigen sociaal innovatief idee bedacht en, met behulp van begeleiders vanuit NN, uitgewerkt. Dankzij de inzet van vrijwilligers bij het doceren van de casussen, het begeleiden van de teams en het beoordelen van de plannen worden leerlingen al op jonge leeftijd geïnspireerd om een betere wereld te creëren.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door NN Group.

« Terug