650 jonge ondernemers trainden hersenen

JO_Brainbuzz_header.png 16:09

Een app waarmee je je hersenen tot het uiterste traint en jouw kennis en die van je vrienden test. MindKick Inc. ontwikkelde BrainBuzz - Social Brain Battles om spelers wereldwijd uit te dagen hun brainpower te vergroten. (Oud-)deelnemers van Jong Ondernemen kregen de exclusieve kans om de braingame als eersten in Nederland te spelen. Daarbij konden de deelnemers een leuk zakcentje verdienen.

Het Jong Ondernemen BrainBuzz Toernooi
Oud- en huidige deelnemers van de programma’s van Jong Ondernemen gameden er in de kerstvakantie flink op los in de strijd om de eerste plaats. Zij kregen als eerste in Nederland de kans om het spel te spelen. Alle deelnemers maakten kans op respectievelijk 500, 200 en 100 euro. Geen van de winnaars had verwacht zo hoog te eindigen. Tot op het laatste moment wachtten zij in spanning af.

Van alle deelnemers was Youri Tuinte de snelste denker met een tijd van maar liefst 35,078 seconden. Youri had met vier medestudenten in schooljaar 2016-2017 een student company genaamd PB For You. Youri: “Ik heb veel profijt van het commercieel en financieel inzicht die ik gekregen heb tijdens het bestaan van de student company!”.

De tweede plaats is voor Jeffrey Tevel. Momenteel runt hij met acht medestudenten de student company Smhai. “Smhai is een bedrijf van 9 gemotiveerde studenten die een oplossing biedt aan klanten en die waarde hechten aan kleine, handige en innovatieve ideeën en producten,” vertelt Jeffrey. Op 19 december 2017 won dit team de Company Launch Zeeland van Jong Ondernemen.

Kevin Tuinte, broer van Youri, eindigde op de derde plaats. Hij runde in schooljaar 2015-2016 de student company Unique Design S.C. "Ik heb het meeste gehad aan de praktijkervaring met het verwerken van cijfers en het verkopen van onze producten op diverse markten waar we hebben gestaan.".

BrainBuzz - Social Brain Battles
BrainBuzz is een nieuwe app voor alle liefhebbers van puzzels en breinkrakers. Met je (internationale) vrienden test je jouw kennis in meer dan 40 cognitieve games. Deze speel je vrij door het behalen van een bepaald niveau. De spellen zijn opgedeeld in vijf categorieën: Focus, Snelheid, Logica, Rekenen en Geheugen. De app laat door middel van statistieken zien in welke categorieën jij uitblinkt! Kevin en Jeffrey scoorden het best met het spel ‘Numeris’ waarin verschillende rekensommen zo snel mogelijk moeten worden opgelost. “Het zijn leuke eenvoudige games die toch je hersenen aan het denken zetten,” aldus Kevin. Inmiddels is BrainBuzz - Social Brain Battles in heel Nederland uitgerold en kan iedereen de volledige game spelen.

« Terug