Rabobank en Stichting Jong Ondernemen laten jongeren ondernemen met eigen bankrekening

JO-HalveFinaleSC-Circl-Amsterdam-18052018-JostijnLigtvoetFotografie-140@0,5x.jpgdinsdag 21 augustus 2018 13:35

21 augustus 2018 – Jong Ondernemen laat in samenwerking met Rabobank jongeren ondernemen met een eigen bankrekening en online bankieren. Zo ervaren zij hoe het is om een eigen onderneming te runnen met echte producten, echte klanten en echt geld. Eerder werd dit al mogelijk gemaakt voor leerlingen op het voortgezet onderwijs en nu ook voor studenten van het mbo. Per jaar maken zo’n 80.000 jongeren via Jong Ondernemen kennis met ondernemerschap door onderwijspakketten voor basis- en middelbaar onderwijs, maar ook voor mbo, hbo en universiteiten.

Jong Ondernemen is de grootste organisatie in Nederland die ondernemerschapsonderwijs verzorgt voor scholieren en studenten. Het doel van de stichting is jongeren een ondernemende houding bij te brengen waardoor zij zich beter kunnen redden op de arbeidsmarkt. Voorzitter van Stichting Jong Ondernemen, Hubert Deitmers: ‘Met onze programma’s willen we jongeren en studenten ondernemender maken. Maar met alleen onderwijs blijft dit soms wat abstract. Daarom zijn wij ontzettend blij met de bijdrage van de Rabobank in de vorm van bankrekeningen en de mogelijkheid om online te bankieren. Want met het runnen van een échte onderneming met écht geld gaat het pas echt leven.’

Rabobank en Jong Ondernemen

Rabobank ondersteunde eerder al het ondernemerschapsprogramma voor het voortgezet onderwijs ‘Junior Company’. Leerlingen richten samen een eigen bedrijf op voor één schooljaar met echte producten en klanten. Ze leren op deze manier alle onderdelen kennen van het runnen van een eigen bedrijf. Vanaf het schooljaar 2018-2019 ondersteunt Rabobank ook het mbo-programma ‘Student Company’ met bankrekeningen en online bankieren. Studenten starten in teamverband een eigen bedrijf dat ze zelf tot een succes kunnen maken. Studenten ervaren met dit programma wat het inhoudt om een eigen bedrijf te runnen. “Als Rabobank stimuleren we ondernemerschap en vinden wij het belangrijk een bijdrage te leveren. Een bankrekening is essentieel voor elke startende ondernemer. Daarom faciliteren wij dit graag,” aldus Henk Werlemann (Rayondirecteur Rabobank).

Jong Ondernemen

Jong Ondernemen is een stichting die voor scholen al meer dan 25 jaar de hele leerlijn van actuele ondernemerschapsprogramma’s verzorgt. Wij willen dat alle jongeren op school de kans moeten krijgen hun ondernemende houding te ontwikkelen. Jaarlijks doen we dat al voor 80.000 jongeren. Onze ambitie is om dit in 2022 voor minimaal een kwart miljoen scholieren en studenten te doen, elk jaar weer. Op die manier zou iedere jongere minimaal één keer in zijn schoolcarrière met ondernemerschap kunnen kennismaken. Ook willen we dat ondernemerschapsonderwijs vast in het curriculum komt van het primair onderwijs tot hoger onderwijs. De economie vraagt immers om ondernemende werknemers en baanbrekende ondernemers.
Voor meer informatie, niet voor publicatie
Stichting Jong Ondernemen
Cheryl Tevreden
070-3490159 / 06-83521296

« Terug