ING Nederland fonds en Stichting Jong Ondernemen slaan handen ineen voor digitaliseren lesprogramma’s

IMG_20180328_140833.jpgmaandag 03 september 2018 16:08

3 september 2018 - Het ING Nederland fonds zet het partnerschap met Stichting Jong Ondernemen voort en financiert het digitaliseren van de lesprogramma’s voor ondernemerschap op basisscholen en middelbare scholen. Zo wordt er onder andere geïnvesteerd in live trainingen en e-learnings voor docenten en vrijwilligers en kan een deel van het theoretische lesmateriaal worden vervangen door video’s. Per jaar maken zo’n 80.000 jongeren via Jong Ondernemen kennis met ondernemerschap door onderwijspakketten voor basis- en middelbaar onderwijs, maar ook voor mbo, hbo en universiteiten.

ING Nederland fonds is sinds 2015 partner van Jong Ondernemen. Eerdere donaties maakten het mogelijk om het primair onderwijsprogramma BizWorld verder te ontwikkelen en in een nieuw, eigentijdser jasje te steken. Onder de naam Pop-up Store leren kinderen nu in groep 7 en 8 meer over ondernemen en maken ze zich ondernemerschapsvaardigheden eigen door het runnen van een eigen bedrijfje. Ook is het programma Vakantie-eiland ontwikkeld voor groep 5 en 6. Dit programma daagt leerlingen uit om een succesvol vakantie-eiland te ontwerpen. 

Jong Ondernemen is de grootste organisatie in Nederland die ondernemerschapsonderwijs verzorgt voor scholieren en studenten. Alle programma’s van Jong Ondernemen zijn erop gericht om jongeren een ondernemende houding bij te brengen waardoor zij zich beter kunnen redden op de arbeidsmarkt. Voorzitter van Jong Ondernemen, Hubert Deitmers: ‘Willen we jongeren in de schoolbanken ondernemender maken, dan is het belangrijk te investeren in docenten en vrijwilligers. We zijn heel blij met de nieuwe bijdrage van het ING Nederland fonds, omdat die ons in staat stelt onze programma’s voor docenten en vrijwilligers nog meer plug&play te maken. Ook kunnen we leerlingen langer enthousiast houden door het aanbieden van materiaal dat meer bij deze tijd en bij hen past.’

Over het ING Nederland fonds

Als Nederlandse bank is ING nauw verbonden met de Nederlandse samenleving. Deze betrokkenheid heeft in 2015 geleid tot de oprichting van het ING Nederland fonds. Het fonds steunt maatschappelijke projecten in Nederland die mensen vooruit helpen. Kirsten Ottens, directeur ING Nederland fonds: ‘Samen met onze partners werken we aan initiatieven die de Nederlandse samenleving sterker maken. Bijvoorbeeld door kinderen goed voor te bereiden op de banen van de toekomst. Jong Ondernemen maakt ondernemerschapsonderwijs mogelijk voor kinderen en jongeren en dat past goed bij de ambitie van het ING Nederland fonds om alle kinderen vertrouwd te maken met 21e eeuwse vaardigheden. De digitalisering van de programma’s van Jong Ondernemen is een belangrijke innovatie die wij graag mogelijk maken’. Kijk hier voor meer informatie over het ING Nederland fonds.

« Terug