Dit zijn onze Junior Company toppers van 2018! #Jcvhj2018

JongOndernemen-FinaleJuniorCompany-06042018-JostijnLigtvoetFotografie-153_Atmosfeera.jpgmaandag 16 april 2018

Den Haag, 16 april 2018 – Op 6 april zagen we veel gespannen gezichten bij binnenkomst in de Jaarbeurs. De scholieren stonden oog in oog met hun concurrenten. Ze stonden in de finale van de competitie Junior company van het jaar. Wie van hen viel er in de prijzen?

Voordat het publiek binnenkomt en het plenaire programma begint, staan alle junior companies al – met gezonde spanning – fris en fruitig achter hun stands. Daar kan ieder moment de jury langskomen. Ondertussen worden er flink spandoeken gemaakt als aanmoediging voor de companies. Ze kunnen tenslotte wel een steuntje in de rug gebruiken tijdens de pitch aan het publiek!

Dan wordt het tijd om de menigte naar de Progress-zaal te verplaatsen. Als iedereen zit, heet Ingrid Jansen de junior companies, de jury en het publiek van harte welkom. Tjeerd Visser van Dopper trapte de middag af met een inspirerende presentatie over Dopper en de missie van het bedrijf. Ook Merel Poppeliers (Vroege Vogel) vertelde haar ondernemersverhaal: van Jong Ondernemen op de basisschool tot haar eigen onderneming.

Wie vielen in de prijzen?
De winnaars van de titel Junior company van het jaar vmbo en havo/vwo zijn Atmosfeera (Calvijn College Krabbendijke) en For You JC (Wolfert Lyceum)! Op de tweede plaats eindigden Tandpastauitknijper.nl (Driestar College Leiden) en Clawz. (Wolfert Lyceum). De derde plaats was voor Heaven Socks (2College Durendael) en Just-In-Case (Cals College Nieuwegein).

In totaal werd er bijna 3.500 keer gestemd in de Publiekslieveling-poll. Met maar liefst 20% van de stemmen ging Testa kaarthouders J.C. (Greijdanus Greijdanus College Zwolle) er vandoor met de titel Publiekslieveling!

Door EIC Mainport Rotterdam en Port of Rotterdam werd een award beschikbaar gesteld voor de junior company die zich het meest bezighield met digitalisering en afstemming op de Rotterdamse haven: de EIC Young Port Business Award. De eerste prijs ging naar niemand minder dan FitInTheBox JC (Rodenborch College). De tweede en derde prijs gingen naar Atmosfeera (Calvijn College Krabbendijke) en Ear Zippers (Cals College Nieuwegein).

For You JC (Wolfert Lyceum) werd door The Walt Disney Company gezien als de meest creatieve junior company en won daarmee de Disney Creativity Award!

« Terug

'Mijn leerlingen versterken elkaar. Zij leggen tijdens het programma de basis om later in hun leven topondernemer te worden.'


Wiclef Poesiat
Docent van het jaar 2017
Lyceum Schravenlant

'Ik begeleid met veel plezier en geniet er van om te zien hoe de studenten mijn tips en opmerkingen toepassen in hun eigen praktijk. Dat geeft mij weer een extra ‘boost’ voor mijn eigen werkzaamheden!'

Gijs den Engelsman
Performance Matters
Begeleider sinds 2015
Lees Gijs' verhaal als begeleider

'Student company Easy World is nu ook officieel een start-up. Ik dank Jong Ondernemen zeer voor deze leerervaring.'Peter Mikhail 

Student Company Easy World
Haagse Hogeschool

"AT&T hecht veel waarde aan haar samenwerking met Jong Ondernemen om studenten te helpen hun talenten te ontdekken en zich voor te bereiden op een professioneel leven. ‘Leaders for a Day’ is een fantastische manier om dat te doen."


Paul Floris
Director, Global Managed Services
AT&T