Deze companies maken kans op de titel Student Company van het Jaar 2019

maandag 20 mei 2019

De halve finale van Student Company van het Jaar 2019 zit erop en de finalisten zijn bekend. Wat was het een spannende halve finale in The Student Hotel in Amsterdam op vrijdag 17 mei. De 22 beste Student Companies van Nederland maakten deze dag kans op een plek in de landelijke finale. Wie hebben we blij mogen maken?


Halve finale van Student Company van het Jaar 2019 in The Student Hotel in Amsterdam. © Jostijn Ligtvoet

De afgelopen maanden hebben de Student Companies regelmatig gepitcht voor een jury. Dan zou de halve finale een makkie moeten zijn toch? Helaas maakten we het de halve finalisten extra moeilijk, want ze kregen een opdracht waar ze de hele dag aan werkten. De mbo-studenten gingen aan de slag met het invullen van een business model canvas. De hbo-studenten kregen een casus waarin ze onder meer keken naar de groeipotentie van hun bedrijf. Gelukkig stonden de companies er niet alleen voor, want ze kregen hulp van coaches van ManpowerGroup, Experian, Global School for Entrepreneurship en Delta Air Lines.

Pitch-tijd

Aan het einde van de dag was het tijd om te pitchen. De mbo-companies presenteerden voor een jury bestaande uit Thomas Blekman (Global School for Entrepreneurship), Dirk-Jan Doek (The Student Hotel Amsterdam) en Puck Veen (zelfstandig fotograaf). De hbo-jury bestond uit Momet Abas (Experian), Peter Mikhail (Ntrepreneurship), Dennis van Ingen (Euroclear Nederland) en Rogier van der Horst (FedEx). De jury lette onder meer op samenwerking, haalbaarheid, presenteren en de ideeën. Uiteindelijk hebben de volgende Student Companies zich geplaatst voor de landelijke finale op maandag 3 juni in het Beatrix Theater:

Mbo:
Charity Cup – Zadkine LOC Centrum in Rotterdam
Fix4ride – Hoornbeeck College Rotterdam
GIGG – ROC Rijn IJssel in Arnhem
Social Knitwork – De Rooi Pannen in Tilburg
The Choppers - Hoornbeeck College Amersfoort

Hbo:
Iedereen Beweegt - Hogeschool van Arnhem & Nijmegen
STRAPD - Fontys Hogescholen in Eindhoven
Mases - Hogeschool Windesheim Flevoland in Almere
CyClean - Hogeschool InHolland Alkmaar
Excellence Innovations - Rotterdam Academy

Student Company finale

De tien finalisten staan op maandag 3 juni in de landelijke finale Student Company van het Jaar 2019 in het Beatrix Theater in Utrecht. Deze dag pitchen ze hun bedrijf ook weer voor een jury. Deze pitch weegt voor een gedeelte mee in de beoordeling. De studenten worden namelijk ook beoordeeld op hun kraam en Stand van zaken rapport dat ze vóór de finale inleveren. De finalisten maken kans op de titel Student Company van het Jaar 2019 in de categorie mbo en hbo, benoeming tot Publiekslieveling, een geldprijs en een plek in de Europese finales in Lille (mbo) en Oslo (hbo).

Wil je bij deze finale aanwezig zijn? Meld je dan snel aan!

Bekijk hieronder een mooie sfeerimpressie van de halve finale!

« Terug

'Mijn leerlingen versterken elkaar. Zij leggen tijdens het programma de basis om later in hun leven topondernemer te worden.'


Wiclef Poesiat
Docent van het jaar 2017
Lyceum Schravenlant

'Ik begeleid met veel plezier en geniet er van om te zien hoe de studenten mijn tips en opmerkingen toepassen in hun eigen praktijk. Dat geeft mij weer een extra ‘boost’ voor mijn eigen werkzaamheden!'

Gijs den Engelsman
Performance Matters
Begeleider sinds 2015
Lees Gijs' verhaal als begeleider

'Student company Easy World is nu ook officieel een start-up. Ik dank Jong Ondernemen zeer voor deze leerervaring.'Peter Mikhail 

Student Company Easy World
Haagse Hogeschool

"AT&T hecht veel waarde aan haar samenwerking met Jong Ondernemen om studenten te helpen hun talenten te ontdekken en zich voor te bereiden op een professioneel leven. ‘Leaders for a Day’ is een fantastische manier om dat te doen."


Paul Floris
Director, Global Managed Services
AT&T