Jong Ondernemen bestaat 30 jaar!

donderdag 20 augustus 2020

Tijd voor een feestje: stichting Jong Ondernemen bestaat 30 jaar! Precies 30 jaar geleden werd Jong Ondernemen, destijds onder de naam stichting Mini-Ondernemingen Nederland, opgericht door VNO-NCW, MKB-Nederland, ABN AMRO Bank in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en de Kamer van Koophandel.

Wat vliegt de tijd en wat hebben we prachtige resultaten geboekt. Zo zijn we gegroeid van een paar honderd jongeren in de jaren ’90 naar ruim 120.000 (!) in 2019-2020! Om dit jubileum te vieren, zijn we in ons archief gedoken. We spraken onder andere met Hajo de Bakker. Hij was een van onze eerste deelnemers in 1990 en startte met zijn team het bedrijf Fruta-Mini-Pak. Collega Joni Hendrix zocht Hajo op en ging met hem in gesprek. Bekijk snel onderstaande video!

De komende tijd gaan we nog meer mooie verhalen delen. Ook werken we hard aan een nieuwe website en aan vernieuwingen binnen onze programma's. Kortom: het is tijd voor Jong Ondernemen 3.0!

We willen alle begeleiders, docenten, partners, ons bestuur en andere betrokkenen bedanken voor hun steun en hulp. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest. Op naar de volgende 30 jaar!

« Terug

'Mijn leerlingen versterken elkaar. Zij leggen tijdens het programma de basis om later in hun leven topondernemer te worden.'


Wiclef Poesiat
Docent van het jaar 2017
Lyceum Schravenlant

"Mensen die hun droom najagen en daar helemaal voor gaan, zetten mij in de ‘AAN’-stand. Die draag ik een enorm warm hart toe en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Ik ben als begeleider pas tevreden als iedere student voelt dat het hem/haar iets opgeleverd heeft."

Frank Brouwer - begeleider Jong Ondernemen.png

Frank Brouwer
Ondernemersloods
Begeleider sinds 2018
Lees Franks verhaal als begeleider

'Student company Easy World is nu ook officieel een start-up. Ik dank Jong Ondernemen zeer voor deze leerervaring.'Peter Mikhail 

Student Company Easy World
Haagse Hogeschool

"AT&T hecht veel waarde aan haar samenwerking met Jong Ondernemen om studenten te helpen hun talenten te ontdekken en zich voor te bereiden op een professioneel leven. ‘Leaders for a Day’ is een fantastische manier om dat te doen."


Paul Floris
Director, Global Managed Services
AT&T