Begeleider in de schijnwerpers

Wat is stichting Jong Ondernemen zonder haar inspirerende begeleiders? Het is hoog tijd om onze begeleiders in het zonnetje te zetten. Wie zijn zij? En waarom zijn zij ooit begonnen? Lees hier het verhaal van Frank Brouwer, Student Company begeleider.

Wie ben je en wat doe je?

"Ik ben Frank Brouwer van ‘Ondernemersloods’. Ik begeleid onder andere start-ups in de voedselindustrie. Ondernemers met een mooi en innovatief product, met voldoende ambitie help ik een positie te creëren in het schap van de retail. Door mijn achtergrond, ervaring en grote netwerk kan ik ze de routekaart laten zien die ze zouden kunnen bevaren. Naast het coachen en adviseren van ondernemers geef ik ook ondernemerstrainingen en workshops in opdracht van diverse organisaties."

Waarom ben je begeleider geworden bij Jong Ondernemen?

"Mensen die hun droom najagen en daar helemaal voor gaan, zetten mij in de ‘AAN’-stand. Die draag ik een enorm warm hart toe en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Ondernemend gedrag is niet iets wat alleen voor ondernemers belangrijk is, maar ook in loondienst wordt tegenwoordig van je verwacht dat je ondernemerschap laat zien binnen je functie. Dus zijn de programma's van Jong Ondernemen, zoals Student Company, erg zinvol, ongeachte je eigen toekomstbeeld."

Wat haal je uit het begeleiden van Student Companies?

"Het is erg interessant te constateren dat iedere student op zijn eigen manier de kennis en informatie opneemt door het hele project heen. Lees het als uitdagend om de studenten enthousiast te krijgen in dit proces. Het is voor mij geslaagd als iedere student voelt dat het hem/haar iets opgeleverd heeft. Of wellicht tot de constatering komt dat dit toch niks voor hem/haar is, dat is dan ook een mooie opgedane ervaring."

Frank Brouwer - begeleider Jong Ondernemen.jpg