De 25 jaar Jong Ondernemen quiz

Vraag 1

Hoe zag het allereerste officiële logo van de stichting eruit?
A. Met een vlieger
B. Met een sleutel
C. Met een vlieger en een sleutel
D. Groen/grijs vierkantje

Het juiste antwoord is C.

Vraag 2

Welke van onderstaande partijen was GEEN formele initiatiefnemer bij de oprichting van de stichting?
A. Ministerie van Economische Zaken
B. ABN AMRO Bank
C. MKB Nederland
D. VNO-NCW

Het juiste antwoord is A.

Vraag 3

Vanuit welke provincie kwam dit initiatief?
A. Limburg
B. Noord-Brabant
C. Zuid-Holland
D. Groningen

Het juiste antwoord is A.

Vraag 4

Hoe heetten wij voor ‘Jong Ondernemen’?

Het juiste antwoord is Stichting Mini Ondernemingen.

Vraag 5

Wat is de exacte oprichtingsdatum van de stichting?
A. 1 mei 1990
B. 22 augustus 1990
C. 14 oktober 1990
D. 5 december 1990

Het juiste antwoord is B.

Vraag 6

Noem de 4 directeuren die Jong Ondernemen heeft gehad.

Jeanette de Vries (1990-2002)
Henk Vink (2002-2009)
Cees Pille (2009-2011)
Arko Veefkind (2011-heden)

Vraag 7

Hoeveel coördinatoren zijn er momenteel?
A. 32
B. 39
C. 44

D. 51

Het juiste antwoord is C.

Vraag 8

Wat is de gemiddelde leeftijd van de coördinatoren?
A. 44
B. 58

C. 63
D. 70

Het juiste antwoord is B.

Vraag 9

Welke twee coördinatoren zijn het langst betrokken bij Jong Ondernemen?

Wim Rutgers en Wim de Winter.

Vraag 10

De voorletters van A.K. Veefkind staan voor:
A. Arie Koos
B. Anton Kees
C. Arjan Karel
D. Almost Kaal

Het juiste antwoord is A.

Vraag 11

Welke twee huidige medewerkers hebben ooit meegedaan met het Student Company programma?

Sylvia Hurkmans en Daniëlle de Jongh.

Vraag 12

Hoeveel medewerkers telt Jong Ondernemen op dit moment?


Het juiste antwoord is 16.

Vraag 13

Wat is de naam van onze huidige stagiaire?

Het juiste antwoord is Arif Ural (augustus 2014 - januari 2015).

Vraag 14

Hoeveel leden zitten er in het bestuur van Jong Ondernemen?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Het juiste antwoord is D.

Vraag 15

Hoe heet onze huidige bestuursvoorzitter en wie was zijn voorganger?
A. Hubert Deitmers en Hans Naborn
B. Hubert Deitmers en Han de Ruiter
C. Walter Mutsaers en Hans Naborn
D. Walter Mutsaers en Han de Ruiter

Het juiste antwoord is B.

Vraag 16

Hoe heet ‘de baas’ van Arko, CEO van JA-YE Europe, ook wel ‘The Queen’ genoemd?
A. Diana Filip
B. Margie Wang
C. Cate Campbell
D. Caroline Jenner

Het juiste antwoord is D.

Vraag 17

Op welke etage zit Jong Ondernemen in de Malietoren?

Het juiste antwoord is 8.

Vraag 18

Welk van onderstaande woorden zit NIET in de missie van Jong Ondernemen?
A. Interesseren
B. Toekomst
C. Jongeren
D. Bouwen

Het juiste antwoord is A.

Vraag 19

Hoeveel gekleurde vakjes, uitgezonderd van de schaduw, heeft het beeldmerk van Jong Ondernemen?

Het juiste antwoord is 20.

Vraag 20

Noem vijf huidige sponsoren die niet één van de oprichters waren.

Diverse antwoorden zijn mogelijk.

Vraag 21

In welk jaar maakten wij de grootste groei door in het aantal deelnemers?
A. 2004/2005
B. 2006/2007
C. 2008/2009
D. 2010/2011

Het juiste antwoord is B.

Vraag 22

Waar kwam dit voornamelijk door?
A. Aantrekken van nieuwe sales collega’s
B. Inzet van een callcenter
C. Introductie Kids in Bizz in het primair onderwijs
D. Introductie van het Junior Company programma in het voortgezet onderwijs

Het juiste antwoord is C.

Vraag 23

Welke provincie had de meeste student companies in 2013/2014?
A. Noord-Brabant/Zeeland
B. Noord Nederland
C. Gelderland/Overijssel

D. Zuid-Holland

Het juiste antwoord is D.

Vraag 24

Welke provincie had de meeste YES! inschrijvingen in 2013/2014?
A. Noord-Brabant/Zeeland
B. Noord Nederland
C. Gelderland/Overijssel
D. Zuid-Holland

Het juiste antwoord is A.

Vraag 25

Hoeveel verschillende nationale(!) programma’s biedt Jong Ondernemen momenteel aan?

Het juiste antwoord is 4.