Doe mee en word ook een koning!

Banner - ik ben een koning.png

Op 27 april 2020 geen kleedje op de vrijmarkt of muziek maken op het plein; Koningsdag gaat niet door. Dat vinden wij natuurlijk onwijs jammer, maar ook hartstikke logisch. Dit jaar staat Koningsdag, ook wel Woningsdag, in het teken van 'samen' en 'er voor elkaar zijn'.

Daarom roepen wij alle kinderen van Nederland op om zich vanuit huis in te zetten voor de ander! Hoe dan? Nou, door de 'Ik ben een koning'-les te doen en een eigen actie op te zetten. 

Hoe word ik ook een koning?

Poeh, best een uitdaging om een eigen actie te verzinnen! Want: waar begin je nu? Met de 'Ik ben een koning'-les van Jong Ondernemen bedenk je stap voor stap jouw actie waarmee je jouw steentje kan bijdragen. Hoe vet is dat? En nog leuker; als je klaar bent, kun je jouw eigen 'Ik ben een koning'-poster mét naam downloaden! Zo kan iedereen in de buurt zien dat jij ook een koning bent.

Dus, koning: hoe zet jij je in? Bak je bijvoorbeeld een taart voor de buren, maak je tekeningen voor eenzame ouderen of ga je kaarten maken voor alle mensen in de zorg? Niets is te gek! 

Start hier jouw 'Ik ben een koning'-actie

Koningsactie van Joni & Myrtel

Bekijk onderstaande video en kom meer te weten over de 'Ik ben een koning'-actie van Joni en Myrtel. Zij zijn al een koning. Jij toch ook?

Voor de ouders

Super leuk dat jouw kind zich wil inzetten voor de ander! Met deze online les leren kinderen om een eigen actie op te starten en gaan ze aan de slag met hun creativiteit en een ondernemende houding. Ze ontdekken hun talenten, zien wat zij nou echt belangrijk vinden en leren hoe ze aandacht kunnen genereren voor hun actie. 

De les is helemaal gratis en duurt ongeveer een uur. Kinderen tussen de 7-12 jaar kunnen de les zelf volgen, maar het kan ook samen met broertjes/zusjes gedaan worden of zelfs met het hele gezin.

Aan het einde van de les kunnen de kinderen een persoonlijke 'Ik ben een Koning'-poster downloaden. Zo kunnen ze deze voor het raam hangen en laten zien dat zij ook een koning zijn!

Naar de online les

Ik ben een koning poster