Updates Student Company hbo 2020-2021

Algemene updates

Nieuwe website 

Dit schooljaar lanceren we onze nieuwe website (jongondernemen.nl). Op onze nieuwe algemene website is er o.a. veel ruimte voor inspiratie en best practices in de vorm van leuke ervaringsverhalen en video's met deelnemers, begeleiders, docenten, alumni enzovoorts.

Evenementen 

Voor het programma Student Company organiseren we ook dit schooljaar toffe evenementen. Denk bijvoorbeeld aan het Start-up Festival (dit jaar geheel online), Pitch Battles, Marktdagen en de competitie Student Company van het Jaar. De evenementen zijn een hele mooie aanvulling op het programma en laten het échte werk zien. Studenten en docenten ervaren de evenementen als heel waardevol. In verband met het Coronavirus kan het zijn dat de evenementenagenda en in de invulling van de evenementen verandert.

Instagram Live & online vragenuurtjes

We organiseren een aantal toffe Instagram Live sessies waar studenten ook zelf een bijdrage aan kunnen leveren. Deze sessies zijn door iedereen te volgen en terug te kijken. Daarnaast zullen we andere initiatieven lanceren, zoals inspiratiesessies, webinars, maandelijkse vragenuurtjes en Instagram Shoutouts (companies in het zonnetje zetten). Met deze initiatieven bieden we nog meer inspiratie, verdieping en mogelijkheden om studenten te ondersteunen bij het runnen van hun bedrijf.  

Student Company (hbo)

Eigen crowdfundingplatform

We zijn heel trots dat we vanaf vanaf dit schooljaar een eigen crowdfundingplatform hebben. Student Companies kunnen dan niet alleen via aandelen startkapitaal ophalen, maar kunnen ook een eigen crowdfundingcampagne starten. Via dit platform halen companies geld op uit de markt en kunnen pre-selling starten. Voor uitbetaling van de opgehaalde donaties rekent het platform een bijdrage van slechts 5%. Daarnaast kunnen companies en docenten via het platform een oproep plaatsen voor experts uit het bedrijfsleven voor bijvoorbeeld een workshop over marketing of finance.

Nieuwe ondernemerstest

De E-scan is vervangen door een nieuwe, compactere ondernemerstest zonder persoonlijke inlog. De test is heel gebruiksvriendelijk en is geschikt voor elk niveau. Studenten krijgen inzicht in hun score op zes persoonlijke, ondernemerschapscompetenties en ontdekken zo hun ondernemende kwaliteiten. Op basis van de uitslag krijgen ze een advies voor een teamrol die goed bij hun persoonlijke competenties past. De test heeft dezelfde wetenschappelijke onderbouwing als de E-scan.

Nieuwe partner voor webshops

Student Companies kunnen een webshop bouwen met het platform Shopify. Het gebruik is geheel gratis. Shopify is een gebruiksvriendelijk webshopplatform en binnen een paar stappen heb je al een eigen webshop live staan.

Inhoudelijke aanpassingen (per 1 januari 2021)

We gaan het programma Student Company inhoudelijk op een aantal onderdelen aanpassen. Zo komt er onder andere meer aandacht voor zowel persoonlijke reflectie als teamreflectie door het toevoegen van formatieve opdrachten, is er meer focus op softskills i.p.v. op het resultaat (winst behalen) en meer focus op klantdenken i.p.v. productdenken. Daarnaast wordt de inhoud qua voorbeelden en foto's meer van deze tijd gemaakt, worden de opdrachten hier en daar aangepast en krijgt het marktonderzoek een prominentere rol. 

Bankrekeningen van bunq

Ook dit schooljaar werken we weer samen met bunq voor de bankrekeningen. Bij de opstart hadden we wat uitdagingen, maar inmiddels is het proces vereenvoudigd en loopt het soepel. We zijn trots dat bunq ook dit schooljaar onze bankpartner is.

Meer informatie over Student Company

Meer informatie

Wil je meer informatie over de programma's voor het hbo? Neem dan contact op met de desbetreffende Regio-aanvoerder:

Noord-Holland / Utrecht / Flevoland

Yvonne Vlijm_RA Noord-Holland en Midden-Nederland-vierkant.jpg
Yvonne Vlijm

yvonne@jongondernemen.nl
06 51 24 07 98

Zuid-Holland

Selma-1 (1).jpg
Selma Steenhuisen

selma@jongondernemen.nl
06 83 52 76 35

Zeeland & Brabant

Thera_2017 (1).jpg
Thera Cornelis
thera@jongondernemen.nl
06 20 01 77 66

Friesland / Groningen / Drenthe

Michel-Rietman-Jong-Ondernemen-55.jpeg
Michel Rietman
michel@jongondernemen.nl
06 51 21 15 19

Gelderland / Overijssel / Limburg

Geert-jan_2018 (1).jpg
Geert-Jan Wassink
geert-jan@jongondernemen.nl
06 28 97 16 24