Updates VO-programma's 2020-2021

Algemene updates

Nieuwe website 

Dit schooljaar lanceren we onze nieuwe website (jongondernemen.nl). Op onze nieuwe algemene website is er o.a. veel ruimte voor inspiratie en best practices in de vorm van leuke ervaringsverhalen en video's met deelnemers, begeleiders, docenten, alumni enzovoorts.

Evenementen 

Voor het programma Junior Company organiseren we ook dit schooljaar toffe evenementen. Denk bijvoorbeeld aan het Start-up Festival (dit jaar geheel online), Pitch Battles, Marktdagen en de competitie Junior Company van het Jaar. De evenementen zijn een hele mooie aanvulling op het programma en laten het échte werk zien. Leerlingen en docenten ervaren de evenementen als heel waardevol. In verband met het Coronavirus kan het zijn dat de evenementenagenda en in de invulling van de evenementen verandert.

Instagram Live & online vragenuurtjes

We organiseren een aantal toffe Instagram Live sessies waar leerlingen ook zelf een bijdrage aan kunnen leveren. Deze sessies zijn door iedereen te volgen en terug te kijken. Daarnaast zullen we andere initiatieven lanceren, zoals inspiratiesessies, webinars, maandelijkse vragenuurtjes en Instagram Shoutouts (companies in het zonnetje zetten). Met deze initiatieven bieden we nog meer inspiratie, verdieping en mogelijkheden om leerlingen te ondersteunen bij het runnen van hun bedrijf.  

YES! - onderbouw

Nieuwe ondernemerstest

De Junior E-scan is vervangen door een nieuwe, compactere ondernemerstest zonder persoonlijke inlog. De test is heel gebruiksvriendelijk en is geschikt voor elk niveau. Leerlingen krijgen inzicht in hun score op zes persoonlijke, ondernemerschapscompetenties en ontdekken zo hun ondernemende kwaliteiten. Op basis van de uitslag krijgen ze een advies voor een teamrol die goed bij hun persoonlijke competenties past. De test heeft dezelfde wetenschappelijke onderbouwing als de E-scan.

Meer informatie over YES!

Junior Company - bovenbouw

Bankrekeningen van bunq

Goed nieuws: vanaf dit schooljaar is bunq onze partner voor de bankrekeningen. Het proces van het aanvragen van een bankrekening is een stuk sneller, want het gebeurt allemaal online. Afgelopen jaar hebben onze Student Company deelnemers met een bankrekening van bunq gewerkt. Dit hebben de deelnemers als zeer positief ervaren, daarom gaan we ook voor alle Junior Companies samenwerken met bunq. 

Eigen crowdfundingplatform

We zijn heel trots dat we vanaf dit schooljaar een eigen crowdfundingplatform hebben. Junior Companies kunnen dan niet alleen via aandelen startkapitaal ophalen, maar kunnen ook een eigen crowdfundingcampagne starten. Via dit platform halen companies geld op uit de markt en kunnen pre-selling starten. Voor uitbetaling van de opgehaalde donaties rekent het platform een bijdrage van slechts 5%. Daarnaast kunnen companies en docenten via het platform een oproep plaatsen voor experts uit het bedrijfsleven voor bijvoorbeeld een workshop over marketing of finance.

Nieuwe ondernemerstest

De E-scan is vervangen door een nieuwe, compactere ondernemerstest zonder persoonlijke inlog. De test is heel gebruiksvriendelijk en is geschikt voor elk niveau. Leerlingen krijgen inzicht in hun score op zes persoonlijke, ondernemerschapscompetenties en ontdekken zo hun ondernemende kwaliteiten. Op basis van de uitslag krijgen ze een advies voor een teamrol die goed bij hun persoonlijke competenties past. De test heeft dezelfde wetenschappelijke onderbouwing als de E-scan.

Inhoudelijke aanpassingen

Junior Company is inhoudelijk op een aantal onderdelen aangepast. Zo is er onder andere meer aandacht voor zowel persoonlijke reflectie als teamreflectie door het toevoegen van formatieve opdrachten, is er meer focus op softskills i.p.v. op het resultaat (winst behalen) en meer focus op klantdenken i.p.v. productdenken. Ook heeft het marktonderzoek een prominentere rol. 

Meer informatie over Junior Company

Meer informatie

Wil je meer informatie over de programma's voor het voortgezet onderwijs? Neem dan contact op met de desbetreffende Regio-aanvoerder:

Noord-Holland / Utrecht / Flevoland

Yvonne Vlijm_RA Noord-Holland en Midden-Nederland-vierkant.jpg
Yvonne Vlijm

yvonne@jongondernemen.nl
06 51 24 07 98

Zuid-Holland

Selma-1 (1).jpg
Selma Steenhuisen

selma@jongondernemen.nl
06 83 52 76 35

Zeeland & Brabant

Thera_2017 (1).jpg
Thera Cornelis
thera@jongondernemen.nl
06 20 01 77 66

Friesland / Groningen / Drenthe

Michel-Rietman-Jong-Ondernemen-55.jpeg
Michel Rietman
michel@jongondernemen.nl
06 51 21 15 19

Gelderland / Overijssel / Limburg

Geert-jan_2018 (1).jpg
Geert-Jan Wassink
geert-jan@jongondernemen.nl
06 28 97 16 24