Werken bij ons

Wil je graag werken of stagelopen bij een organisatie met een maatschappelijk doel? Bekijk snel hieronder onze vacatures!

Stage onderwijswetenschappen

Vol- of deeltijd meewerkstage voor een student onderwijswetenschappen, opleidingskunde of educational design. Periode vanaf september 2020, overleg mogelijk wat betreft start- en einddatum.

Heb jij affiniteit met ondernemerschap? En wil jij jongeren uitdagen om aan een ondernemende toekomst te werken, door een activerend onderwijsprogramma over ondernemerschap te (her)ontwerpen? Dan is stichting Jong Ondernemen op zoek naar jou! We zijn namelijk op zoek naar een stagiair Onderwijswetenschappen die ondersteunt bij het (her)ontwerpen en doorontwikkelen van onderwijsprogramma’s over ondernemerschap voor jongeren.

Wat doet stichting Jong Ondernemen? Jong Ondernemen is een non-profit organisatie die – door middel van onderwijsprogramma’s over ondernemerschap – jongeren voorbereidt op een succesvolle toekomst op de arbeidsmarkt. Met een achttal programma’s (van primair tot hoger onderwijs) leren wij jongeren hun ondernemende kracht ontdekken en toepassen. Een ondernemende houding is van belang om te kunnen functioneren in de huidige, snel veranderende arbeidsmarkt.

Wat vragen we van jou? De motivatie, denk- en uitvoerkracht om een of meerdere ondernemerschapsprogramma’s door te ontwikkelen! Om ervoor te zorgen dat onze programma’s aan blijven sluiten op de leerbehoeften en leervoorkeuren van de huidige generatie studenten en docenten, help je ons met de onderwijskundige doorontwikkeling van onze programma’s. Dit doe je samen met o.a. de programmamedewerkers en regio-aanvoerders van Jong Ondernemen, docenten en studenten en andere betrokkenen. Wij zoeken een stagiair Onderwijswetenschappen die ons helpt bij de volgende taken:

 • Analyseren van evaluatieresultaten van onze huidige programma’s;
 • Analyseren van leerbehoeften en leervoorkeuren door interviews met en vragenlijsten af te nemen bij studenten en docenten;
 • Her)ontwerpen van de inhoud en werkvormen van onze programma’s;
 • (Her)ontwikkelen van de theorie en opdrachten in onze online leeromgeving.

Het is de bedoeling dat je gaat starten met het doorontwikkelen van het programma Student Company voor het hoger beroepsonderwijs, maar het kan ook dat we jouw hulp kunnen gebruiken bij andere programma’s. De precieze invulling van de stageopdracht, de start- en einddatum, de vergoeding en het aantal stagedagen per week bepalen we in overleg. Er is veel ruimte voor eigen inbreng 

Ben jij enthousiast geworden? Mail dan een korte motivatie en jouw cv naar Annemijn Storm, onderwijskundige bij Jong Ondernemen: annemijn@jongondernemen.nl. Ook voor (praktische) vragen over de stageopdracht kun je contact opnemen met Annemijn.

Vacature vrijwilliger: Coördinator HZ University

Voor de HZ University is Jong Ondernemen op zoek naar een gedreven vrijwilliger met een sterk netwerk in Zeeland.

Al bijna 30 jaar helpen we jongeren met het ontdekken van hun ondernemende kant. Dit doen we door middel van onze praktische ondernemerschapsprogramma’s waarin ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken, kritisch denken en problemen oplossen centraal staan. De programma’s ontwikkelen we zelf en stellen we beschikbaar aan het onderwijs. We bieden een complete leerlijn aan vanaf de basisschool tot de universiteit. Met Jong Ondernemen bereiden wij jongeren voor op de veranderende arbeidsmarkt. Inmiddels bereiken we met onze programma’s elk jaar meer dan 100.000 jongeren.

Je belangrijkste werkzaamheden
 • Contact onderhouden met de HZ University (contactdocent en docenten), studenten die meedoen aan het programma Student Company en de begeleiders;
 • Docenten en studenten enthousiasmeren over ondernemen tijdens de programma’s;
 • Werven van bedrijfsbegeleiders en financieel begeleiders via regionale netwerken;
 • Intakegesprekken voeren met nieuwe (potentiële) begeleiders;
 • Organiseren van een introductietraining voor nieuwe begeleiders;
 • Samen met de scholen (bij de start van het nieuwe seizoen) een Kick-Off houden voor alle leerling/studenten en begeleiders;
 • Koppelen van begeleiders aan de HZ University en dit doorgeven aan de contactdocent;
 • Voortgang van de teams volgen via de contactdocent;
 • Bijwonen van de Pitch Battles en Marktdag.
Wij bieden een leuke, vrijwillige functie binnen een stichting die volop in beweging is. Je wordt actief voor ons in de regio Zeeland en valt daarbij onder onze Regio aanvoerder die alle activiteiten in de regio coördineert. Als Coördinator HZ University verwachten we dat je gedurende het schooljaar een paar uur per week actief zult zijn in deze rol. Bij deze functie hoort een passende vrijwilligersvergoeding.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vrijwilligersvacature kun je contact opnemen met Evelyn Schoe: evelyn@jongondernemen.nl / 06-13575119

Erkenningen:
 • Managementassistent / directiesecretaresse
 • Medewerker evenementenorganisatie
 • Medewerker marketing en communicatie