Start-Up Festival 2021

Vrijdag 8 oktober – Jaarbeurs, Utrecht

Op vrijdag 8 oktober vindt het Start-Up Festival 2021 plaats in de Jaarbeurs in Utrecht! Dit festival heeft alles in zich om het nieuwe ondernemersjaar knallend te starten. Bezoekers kunnen in Utrecht de tofste powersessies bijwonen en online kan meegekeken worden naar de livestream.

Ben jij er al klaar voor? 

Livestream

Live vanuit de Polar, Jaarbeurs.

Volg hier de livestream van het Start-Up Festival 2021.

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Start-Up Stories

Echte ondernemers, echte verhalen. 
Live en online.

Tijdens Start-Up Stories gaat dagvoorzitter Luuk Dresen in gesprek met ervaren ondernemers over hun avonturen om te komen waar ze nu zijn. Wat ging top en wat was juist een flop? Je ziet het in Start-Up Stories

 

Ochtend:
Ronde 1 // 10:00 – 10:30: Anne en Esther Vedder van Vedder&Vedder

Wij zijn Anne en Esther Vedder, tweelingzussen en business partners for life. 5 jaar geleden hadden wij een idee, hebben we onze passie gevolgd en droom werkelijkheid gemaakt en zijn we Vedder & Vedder begonnen, het eerste e-commerce sieraden merk met gepersonaliseerde sieraden. Inmiddels hebben we 70 mensen in dienst, hebben we recent sieraden ontworpen voor wereldster Rita Ora en dromen we nog steeds hardop. Elke dag doen we wat we het leukst vinden, het runnen van ons bedrijf en het designen van sieraden.

Ronde 2 // 10:40 – 11:10: Sem Bosveld van The Vintage Dealers

Ik ben Sem Bosveld, 18 jaar en eigenaar van The Vintage Dealers. Wij zijn een online- en offline bedrijf dat tweedehands merkkleding verkoopt. De eerste winkel is in Utrecht, maar dit jaar volgen ook Maastricht, Leiden, Groningen, Amsterdam, Rotterdam en Breda. Ik ben nu 3 jaar ondernemer, ik ben eigenaar geweest van Haydon Brett en Infinity Benelux. 

Ronde 3 // 11:20 – 11:50: Wes Schreutelkamp van o.a. The Streetfood Club

Vanaf kleins af aan droomde ik ervan om ooit een eigen restaurant te hebben en te runnen. Wat ik niet had durven dromen is hetgeen ik nu doe, binnen 4 jaar van 1 bedrijf naar 5 en de 6e volgt eind dit jaar nog. Daarnaast hebben we al meerdere awards in ontvangst mogen nemen en heb ik dit jaar ook nog een kookboek geschreven. Ik krijg enorm veel energie van het creëren van momenten die de verwachting van gasten/klanten overtreffen en onderneem altijd “met gestrekt been”.

Middag:
Ronde 1 // 14:30 – 15:00: Marco van der Woude van Breeze

Ik ben Co-founder van de datingapp Breeze. Met deze No-Nonsense datingapp stonden we eind maart in Dragons’ Den, waarbij we een investering kregen van Shawn Harris. De investering is uiteindelijk nooit beklonken, maar dat hield ons niet tegen. Een nieuwe investeerder is gevonden en we hebben inmiddels 10.000 dates mogen organiseren. 

Ronde 2 // 15:10 – 15:40: Michelle en Sophie Peters van SeeSoap

Michelle (33) en Sophie Peters (31) zijn twee ondernemende zussen die tijdens de Corona crisis een idee hebben omgezet in een nieuw product en bedrijf; seesoap.Nog nooit waren we massaal zo druk bezig met handen wassen. Maar als handen wassen zó belangrijk is, dan moet dat toch makkelijker, leuker en beter kunnen? Zo is seesoap ontstaan, handzeep die je kunt zien. 

Ronde 3 // 15:50 – 16:20: Mathe en Kjelt van MeubelBaas

Wij zijn Mathé en Kjelt en zijn samen eigenaar van het bedrijf Meubelbaas. We begonnen Meubelbaas met €600 in de garage. Nu is Meubelbaas een jonge meubelzaak met een nieuwe kijk op de meubelbranche. De garage is vervangen voor een showroom in Apeldoorn en we hebben inmiddels een goed aantal werknemers is dienst. Met Meubelbaas zetten we het liefste de hele meubelbranche op z’n kop! 

 

De Start-Up Stories zijn in de Jaarbeurs en op deze pagina via de livestream te volgen.

Powersessies

Ben jij erbij in Utrecht op 8 oktober? Super! Dan kan jij tijdens deze dag drie toffe powersessies bijwonen. Hieronder vind je per meer informatie per powersessie en de timetables. Welke powersessies staan er op jouw planning?

Start-Up Stories

Hoe startten de meest toffe ondernemers met hun bedrijf? Tijdens deze sessie leer je alles van ondernemers van onder andere Vedder & VedderThe Vintage DealersSeeSoapThe Streetfood Club en Breeze.

Brainstormen

Misschien heb je al een idee, misschien nog niet: brainstormen is altijd goed. Niet alleen aan het begin maar door de gehele lifecycle van jouw onderneming moet je ideeën blijven bedenken. Hier leer je hoe je dat doet!

Pitchen

Leer jezelf te presenteren zodat je later ook jouw bedrijf kunt presenteren! Krijg de beste handvatten om te knallen met jouw presentatieskills en om in de toekomst makkelijker out of the building te gaan.

Op de bank met alumni

Een eigen onderneming starten via Jong Ondernemen: hoe gaat dat? Joni vraagt oud companies om bij haar op de bank hun ervaringen van het afgelopen jaar te delen. 

The Growth Zone

Lindsay weet alles over hoe je jouw mindset kunt switchen van een fixed mindset naar een growth mindset. Enne, die growth mindset is de manier om jouw ondernemersavontuur te starten. Moet je bij zijn dus!

Talk van Eva Eikhout

Denken in oplossingen? Eva doet het. Ze mag dan wel een zichtbare beperking hebben, dat houdt haar niet tegen in het leven. Eva is presentatrice, bekend van oa Yung DWDD en BNN Vara en stond op de cover van Linda Meiden. Hoe vet.

Huisstijl

Als je start met je eigen bedrijf is – naast een keigoed, innovatief idee hebben –  het ook belangrijk dat je uitstraling on point is. Daarom leer je in deze sessie alles over bijvoorbeeld kleurgebruik, lettertypen en verschillende huisstijlen.

Docentenruimte

Natuurlijk zorgen we ook goed voor alle docenten die langskomen! In de docentenruimte hebben we iedere ronde een nieuwe sessie waarbij je andere docenten, regioaanvoerders en begeleiders spreekt.

Belangrijke informatie

Lees dit eerst even.

 

Vanwege de huidige coronamaatregelen heeft Jong Ondernemen ook het Start-Up Festival moeten aanpassen. Dit betekent dat iedere deelnemer een Coronatoegangsbewijs moet tonen bij binnenkomst, bekijk hier hoe je die krijgt.

Bij vragen kan er contact opgenomen worden met
info@jongondernemen.nl ovv ‘Ik heb een vraag over SUF’.

Samen met de Jaarbeurs Utrecht kijkt Jong Ondernemen
uit naar een leuk en verantwoord Start-Up Festival 2021!

Team Jong Ondernemen

Coronatoegangsbewijs

Hoe werkt het?

 

Iedere deelnemer van 13 jaar of ouder dient bij binnenkomst in de Jaarbeurs een coronatoegangsbewijs te tonen. Hieronder vind je de stappen waaraan je moet voldoen:

Stap 1: Het Coronabewijs

Er zijn drie soorten coronabewijzen voor de CoronaCheck:

  • Een volledige vaccinatie: dit is geldig 14 dagen na een tweede vaccinatie. Bij Janssen is dit 28 dagen vanwege één vaccinatie.
  • Een herstelbewijs: je krijgt een herstelbewijs als jouw positieve coronatest minstens 11 dagen geleden is en maximaal 180 dagen geleden is.
  • Een negatieve coronatest: Plan maximaal 24 uur van tevoren via www.testenvoortoegang.nl een testafspraak in. Je krijgt de uitslag binnen 2 uur na de test. De uitslag is 24 uur geldig.

Stap 2: Coronatoegangsbewijs uploaden of printen

Heb je één van de bovenstaande coronabewijzen? Dan zijn er twee manieren om het coronatoegangsbewijs te laten zien:

  • Via de Coronacheck app;
  • Door het bewijs te printen.

Hoe je dat doet, vind je bij deze link.

 Stap 3: Laat je Coronatoegangsbewijs zien

Bij aankomst laat je je geldige coronatoegangsbewijs én je legitimatiebewijs zien. Zonder kom je niet binnen.

Voor meer informatie, klik op deze link: Rijksoverheid > Stappenplan voor een Coronatoegangsbewijs.

Onze festivalpartners

Samen maken we jongeren ondernemend.