Junior company van het jaar

Vanaf november schrijven junior companies uit het hele land zich in voor de landelijke competitie: Junior company van het jaar 2018. Daarvoor leveren zij hun ondernemingsplan en verkooppitch (video) in. Deze worden beoordeeld en vervolgens worden de zestien finalisten bekendgemaakt. Op vrijdag 6 april 2018 vind de Nationale finale Junior company van het jaar plaats. Zet hem alvast in je agenda! 

Lees het verslag van 2017: Maandenlang ondernemen op school mondt uit in een spetterende finale.

Stappenplan naar de finale: Junior company van het jaar 2018

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Publiekslieveling

Alle finalisten maken kans om dé Publiekslieveling te worden. Daarvoor kun je stemmen op jouw favoriete company. Dat kun je doen via deze pagina. 

EIC Young Port Business Award

Naast de titel Junior company van het jaar en Publiekslieveling, wordt een andere prijs beschikbaar gesteld: de EIC Young Port Business Award. De junior company met het beste idee voor de Rotterdamse haven krijgt een prijs van € 350,-!

Lees meer over de EIC Young Port Business Award.

Sfeerimpressie

Mogelijk gemaakt door

Junior company van het jaar 2017 vmbo: Second Light (Roelof van Echten College)

Eerste plaats

Van de vijf vmbo finalisten werd Second Light van Roelof van Echten College gekozen tot Junior company van het jaar 2017. Disney reikte de Creativity Award uit aan de meest creatieve company: Second Light verschijnt weer op het podium. Vervolgens bekroonde SAP Nederland Second Light ook nog tot meest internationale company met de SAP International Award. 

Tweede plaats

Glass Designer - Calvijn College Goes
Derde plaats
Wood4You - Calvijn College Goes

Junior company van het jaar 2017 havo/vwo: CoverUp JC (Cals College)

Eerste plaats

CoverUp JC van Cals College verdiende de titel Junior company van het jaar 2017 in de categorie havo/vwo. “Een eigen ontworpen product, heel ondernemend en het klopt van alle kanten,” aldus de jury.

Tweede plaats

Focus - Cals College
Derde plaats

Gear J.C. - Lyceum Schravenlant Schiedam