Doe mee met Vakantie-eiland

of Pop-up Store

Ondernemen is hot! Steeds meer kinderen beginnen een eigen bedrijf. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een eigen bedrijf beginnen, oftewel: ondernemen? Om jongeren al op jonge leeftijd de basisbeginselen van het bedrijfsleven en ondernemerschap bij te brengen, hebben wij twee mooie programma’s voor het basisonderwijs: Vakantie-eiland en Pop-up Store.

Tijdens deze programma’s gaan leerlingen op een speelse manier in groepsverband aan de slag met ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Daarnaast leren ze meer over financiën en marketing. De programma’s zijn opgedeeld in vier dag(del)en en aan het einde is een Eiland- of Verkoopdag. Ook hebben we elk schooljaar een Themales voor Koningsdag en Prinsjesdag.

Z

Aan de slag met ondernemerschap in de klas

Z

Kortlopende projecten van maximaal 4 dagen

Z

Fysieke projectbox én een externe begeleider

Vakantie-eiland

Groep 5/6

Het programma Vakantie-eiland daagt leerlingen uit om een succesvol vakantie-eiland te ontwerpen en in teams te bedenken hoe het eiland eruitziet en wat er te doen is. De leerlingen leren zo keuzes maken en verantwoording te nemen voor eigen handelen. Op de laatste projectdag presenteren ze hun eiland aan hun ouders/verzorgers.

Pop-up Store

Groep 7/8

Tijdens Pop-up Store ontdekken leerlingen de basisbeginselen van het bedrijfsleven en ondernemerschap. Dit doen ze door in teamverband een eigen bedrijf te runnen. Met fictief startkapitaal kopen ze grondstoffen in, waarmee ze hun producten maken. Deze worden verkocht tijdens een afsluitende verkoopdag.

Themalessen

Groep 5/8

Elk schooljaar hebben we naast Vakantie-Eiland en Pop-up Store ook een tweetal digitale themalessen, namelijk: Prinsjesdagles en Koningsdagles. De lessen zijn in 1 of 2 uur te doorlopen en zitten boordevol tips en leuke opdrachten. Wat komt er in de troonrede van jouw leerlingen? En worden zij koning van de vrijmarkt?

Ik was altijd heel verlegen, maar tijdens Pop-up Store ging ik echt uit mijn comfortzone. Ik koos zelfs voor de directierol. Na Pop-up Store wist ik het: ik wil geen bijbaan, ik word ondernemer!

Merel Poppeliers

Alumnus Pop-up Store & eigenaar van Vroege Vogel

Ik heb nog nooit een hele groep zo enthousiast gezien. Ze pikten de leerstof snel op en hebben hun talenten ontwikkeld, zelfs thuis gingen ze door. Kortom: Pop-Up Store was een superweek!

Ellen Atkinson

Directeur Prins Willem Alexanderschool

Ik houd van projectjes op school. Het is eens iets anders dan de standaard reken- en taalles. Ik vind het heel leuk om van iets kleins iets groots te maken en dat was tijdens Vakantie-eiland ook zo. 

Lysen Hartgers

Alumnus Vakantie-eiland & eigenaar van Kleertjes Keuken

Vragen over onze programma’s voor het primair onderwijs?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 085-4857590

info@jongondernemen.nl

Johan Huizingalaan 763A
Amsterdam