Laat jouw leerlingen kennismaken met ondernemen

Wil je graag aan de slag met het thema ondernemerschap in de klas, maar weet je niet precies hoe? Wij hebben drie hele mooie programma’s voor het voortgezet onderwijs die je gemakkelijk in bijvoorbeeld de les (bedrijfs)economie implementeert of kunt inzetten voor het profielwerkstuk.

Tijdens de programma’s gaan jouw leerlingen aan de slag met ondernemende vaardigheden, zoals samenwerken, creativiteit, initiatief nemen en zelfvertrouwen. Naast de programma’s is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan onze evenementen die docenten en leerlingen als heel waardevol ervaren! 

Z

Aan de slag met ondernemerschap in de klas

Z

Kortlopende en langlopende programma's

Z

Online leeromgeving met heel veel extra faciliteiten

Webshop at School

Onderbouw vmbo

In 10 lessen leren onderbouw-leerlingen alles over het ontwerpen van een webshop én ontwikkelen ze digitale en ondernemende vaardigheden. Dit lespakket is gemaakt in samenwerking met o.a. Coolblue & Picnic. 

YES!

Onderbouw vmbo / havo / vwo

Leerlingen leren in 10 lessen samenwerken, omgaan met geld, presenteren, keuzes maken en verantwoording afleggen. Ze doen financiële kennis op, brengen theorie in praktijk en ervaren zelf wat ondernemerschap inhoudt. 

Junior Company

Bovenbouw vmbo / havo / vwo

Leerlingen richten tijdens Junior Company in teams een eigen bedrijf op en runnen dit één schooljaar. Ze verdelen o.a. functies, brainstormen over een product of dienst, maken een ondernemingsplan en gaan ook echt verkopen.

YES! zit goed in elkaar en we krijgen fijne ondersteuning van de Regio-aanvoerder. De leerlingen komen er op een speelse manier achter wat ondernemen is en wat er allemaal bij het opzetten van een bedrijf komt kijken.

Peter van Westen

Docent Christelijke Scholen gemeenschap Walcheren

Junior Company is ontzettend leuk en waardevol. We hebben veel van onze deelname geleerd, zoals presenteren en samenwerken. Ook zijn we zelfverzekerder geworden, we durven nu sneller op mensen af te stappen.

Danique Andringa

Alumnus Junior Company & mede-eigenaar Blijbaantje

Met Junior Company gaan jongeren écht ondernemen. Het is geen simulatie, maar het echte werk. Door Junior Company in te zetten op school ontwikkelen jouw leerlingen op jonge leeftijd belangrijke vaardigheden. 

Patrick Fränzel

Docent VeenLanden College Mijdrecht

Vragen over onze programma’s voor het voortgezet onderwijs?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 085-4857590

info@jongondernemen.nl

Johan Huizingalaan 763A
Amsterdam