Aan de slag met ondernemende
vaardigheden
in de klas

Benieuwd wat Jong Ondernemen voor jouw leerlingen kan betekenen?

Als docent bereid je jouw leerlingen voor op een succesvolle toekomst op de arbeidsmarkt. Maar wat als de maatschappij steeds sneller verandert? Om jongeren hier goed op voor te bereiden, is het noodzakelijk dat ze ondernemende vaardigheden ontwikkelen, zoals creativiteit, samenwerken, initiatief nemen en zelfvertrouwen. Met de ondernemerschapsprogramma’s van Jong Ondernemen ontdekken en ontplooien jongeren hun talenten. Ze ervaren op een betekenisvolle en levensechte manier welke mogelijkheden en kansen er zijn voor hun toekomst.

agsdix-fas fa-check

Aan de slag met 21st century skills

agsdix-fas fa-check

Online leeromgeving

agsdix-fas fa-check

Voor elk niveau een programma

Primair onderwijs

Vakantie-eiland,
Pop-up Store & Themalessen

Voortgezet onderwijs

YES!, Webshop at School & Junior Company

Beroeps onderwijs

YES!, Zeker van je Zaak & Student Company

Hoger Onderwijs

Student Company & Internationale Challenges

Onze onderwijsvisie

Ondernemerschap is het zien van kansen en deze omzetten in waarde voor anderen. Ondernemen leer je alleen maar door het écht zelf te doen. Ons motto is dan ook niet voor niks: Learning by Doing. Je moet het ervaren en meemaken. 

Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft onze visie. Hierin wordt aangetoond dat effectief ondernemerschapsonderwijs ruimte moet bieden aan het ontstaan van leerverrassingen. Het moet het denken in specifieke leeruitkomsten tot op zekere hoogte loslaten. Het gaat over het aanboren van nieuwsgierigheid, passie, ondernemende mindset en identiteitsontwikkeling, waarbij een coachende rol van een docent belangrijk is.

Ellen Atkinson
Directeur Prins Willem Alexanderschool
Ik heb nog nooit een hele groep zo enthousiast gezien. Ze pikten de leerstof snel op en hebben hun talenten ontwikkeld, zelfs thuis gingen ze door. Kortom: Pop-Up Store was een superweek!
Tonie van der Jagt
Docent op Calvijn College Krabbendijke
De persoonlijke groei die leerlingen doormaken tijdens Junior Company is fantastisch. De vaardigheden die ze leren gaan de rest van hun leven mee en zijn nodig in vrijwel alle beroepen.
Wendy van der Helm
ROC Mondriaan School voor Lifestyle, Sport en Bewegen
Zeker van je Zaak is een prettig programma. Er is veel ruimte om te kiezen voor aanvullende of verdiepende theorie. De studenten vinden het programma gemakkelijk om mee te werken.