Doe mee met Vakantie-eiland of Pop-up Store

Neem contact op

Laat jouw leerlingen kennismaken met ondernemerschap

Ondernemen is hot! Steeds meer kinderen beginnen een eigen bedrijf. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een eigen bedrijf beginnen, oftewel: ondernemen? Om jongeren al op jonge leeftijd de basisbeginselen van het bedrijfsleven en ondernemerschap bij te brengen, hebben wij twee mooie programma’s voor het basisonderwijs: Vakantie-eiland en Pop-up Store.

Tijdens deze programma’s gaan leerlingen op een speelse manier in groepsverband aan de slag met ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Daarnaast leren ze meer over financiën en marketing. De programma’s zijn opgedeeld in vier dag(del)en en aan het einde is een Eiland- of Verkoopdag. Ook hebben we elk schooljaar een Themales voor Koningsdag en Prinsjesdag.

agsdix-fas fa-check

Aan de slag met ondernemerschap in de klas

agsdix-fas fa-check

Kortlopende projecten van maximaal 4 dagen

agsdix-fas fa-check

Fysieke projectbox én een externe begeleider

Vakantie-eiland

Groep 5/6

Het programma Vakantie-eiland daagt leerlingen uit om een succesvol vakantie-eiland te ontwerpen en in teams te bedenken hoe het eiland eruitziet en wat er te doen is. De leerlingen leren zo keuzes maken en verantwoording te nemen voor eigen handelen. Op de laatste projectdag presenteren ze hun eiland aan hun ouders/verzorgers.

Pop-up Store

Groep 7/8

Tijdens Pop-up Store ontdekken leerlingen de basisbeginselen van het bedrijfsleven en ondernemerschap. Dit doen ze door in teamverband een eigen bedrijf te runnen. Met fictief startkapitaal kopen ze grondstoffen in, waarmee ze hun producten maken. Deze worden verkocht tijdens een afsluitende verkoopdag.

Themalessen

Groep 5/8

Elk schooljaar hebben we naast Vakantie-Eiland en Pop-up Store ook een tweetal digitale themalessen, namelijk: Prinsjesdagles en Koningsdagles. De lessen zijn in 1 of 2 uur te doorlopen en zitten boordevol tips en leuke opdrachten. Wat komt er in de troonrede van jouw leerlingen? En worden zij koning van de vrijmarkt?

Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon iets doorgeven?

Neem dan contact met ons op!

Vragen over onze programma’s voor het primair onderwijs?

Vul onderstaand formulier in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Merel Poppeliers
Alumnus Pop-up Store & eigenaar van Vroege Vogel
Ik was altijd heel verlegen, maar tijdens Pop-up Store ging ik echt uit mijn comfortzone. Ik koos zelfs voor de directierol. Na Pop-up Store wist ik het: ik wil geen bijbaan, ik word ondernemer!
Ellen Atkinson
Directeur Prins Willem Alexanderschool
Ik heb nog nooit een hele groep zo enthousiast gezien. Ze pikten de leerstof snel op en hebben hun talenten ontwikkeld, zelfs thuis gingen ze door. Kortom: Pop-Up Store was een superweek!
Lysen Hartgers
Alumnus Vakantie-eiland & eigenaar van Kleertjes Keuken
Ik houd van projectjes op school. Het is eens iets anders dan de standaard reken- en taalles. Ik vind het heel leuk om van iets kleins iets groots te maken en dat was tijdens Vakantie-eiland ook zo.