Home » Nieuws » Finale Junior Company van het Jaar 2024

Finale Junior Company van het Jaar 2024

10 april 2024
Categorie: Blog | Evenementen | Nieuws
Datum: 10 april 2024

Gisteren was de grote finale Junior Company van het Jaar 2024. Het was een fantastische dag vol met ondernemende en creatieve leerlingen die hun startups hebben gepresenteerd.

We zijn super trots op alle jonge ondernemers!
Super om te zien hoe alle junior companies zichtbaar maatschappelijke haakjes hebben verwerkt. Of het nu gebruik van restmateriaal, een maatschappelijk probleem, sociale impact of lokale samenwerking is, zij maken de toekomst!

Dit zijn de Junior Companies die in de prijzen zijn gevallen:
Categorie vmbo:
🥇Winnaar: Dubbel Zeeuws.
🥈2e prijs: Blikkie.
🥉3e prijs: DecoWheel.
Deze 3 teams zijn van het Calvijn College Krabbendijke Kerkpolder.

Categorie havo/vwo:
🥇Winnaar: Clibs van het Cals College Nieuwegein.
🥈 2e prijs: Size ‘Em van het Cals College Nieuwegein.
🥉 3e prijs: Iets Fleurigs van het Wolfert Lyceum.

De Ubuntu Award, in de categorie vmbo ging ook naar Dubbel Zeeuws. En in de categorie havo/vwo werd deze prijs gewonnen door BlijBloemetje van het VeenLanden College. Deze award gaat naar de Junior Companies die het meest sociaal betrokken zijn en die een positieve impact hebben op de wereld om hen heen.

De FedEx Access Award is gewonnen door Cargo Cover van het Groene Hart Lyceum. Deze award gaat naar de Junior Company die het beste inspeelt op de kansen en uitdagingen van de globaliserende wereld. De jury keek naar innovatie, duurzaamheid en internationale schaalbaarheid.

En de Social impact award is gewonnen door Blikkie van het Calvijn College Kerkpolder. Deze award werd uitgereikt door Jonas de Groot van Jong Ondernemen aan het team dat het hoogst scoorde op maatschappelijke impact.

De 17 finalisten-teams op het podium kwamen van de volgende scholen: Calvijn College Krabbendijke Kerkpolder, Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, VeenLanden CollegeCals College NieuwegeinWolfert LyceumGroene Hart Lyceum, Onze Lieve Vrouwenlyceum en het Jacobus Fruytier scholengemeenschap. Alle begeleidend docenten ook van harte gefeliciteerd en bedankt voor jullie support!

Dank aan de jury voor jullie enthousiaste bijdrage: Bawar Ahmad van Young MetricsLars van Gils van PromptGorillasLonneke Roza van NNBo Scheermeijer van de Koninklijke JaarbeursAmarens Schuurmans van ClearFocusJoris Oudenhuijzen van FedExRobert Tannemaat & Eveline de Jongh van Ubuntu. Het was een moeilijke taak om de winnaars te kiezen, maar dit is jullie gelukt!

Tot slot, dank aan Rajjan El Alaoui🚀 voor het hosten van ons event in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht. Fotograaf Ruben Philipse voor alle toffe foto’s! En Paul & Pelle Music voor de sfeervolle livemuziek!

#JongOndernemen #JuniorCompany #vmbo #havo #vwo #vo #ondernemerschap #event #finale

Informatie

Categorie: Blog | Evenementen | Nieuws
Datum: 10 april 2024

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!