Kritisch leren denken

Neem contact op

Kritisch leren denken met de programma´s van Jong Ondernemen

In onze snel veranderende maatschappij wordt het steeds belangrijker om kritisch te denken. Banen worden overgenomen door machines, werken met computers en ict wordt belangrijker: het is van groot belang voor jongeren om aan de slag te gaan met de vaardigheden die komen kijken bij deze nieuwe manier van werken.

Kritisch denken is een van de 11 belangrijke 21st century competenties die door het SLO, het landelijk expertisecentrum voor het curriculum, zijn vastgelegd. Samen met vaardigheden als creatief denken en het vermogen problemen op te lossen, wordt een kritische houding als erg belangrijk gezien. Deze vaardigheden helpen jongeren om om een vliegende start te maken op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over onze programma’s? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Stimuleer creativiteit, initiatief nemen en kritisch denken

Jong Ondernemen biedt een doorlopende leerlijn aan met verschillende programma´s voor de basisschool en het voortgezet onderwijs tot aan het HBO en het WO. Deze programma’s zijn gericht op het stimuleren van ondernemerschap en de daarbij behorende mindset en skills. Door jongeren al vroeg in aanraking te laten komen met belangrijke thema’s als ondernemerschapsvaardigheden, creativiteit, initiatief en verantwoordelijkheid nemen en kritisch denken, gaan ze goed voorbereid de toekomst tegemoet.

 

  • Praktisch aan de slag met ondernemerschap
  • Leerlingen worden gestimuleerd actief mee te denken
  • Online leeromgeving met veel extra faciliteiten

Ontwikkel ondernemersvaardigheden

In een wereld waar informatie overal te vinden is die lang niet altijd betrouwbaar is, is het essentieel om kritisch en analytisch te kunnen denken. Door meerdere standpunten af te wegen en kritisch naar informatie te kijken, leren jongeren om zelf een weloverwogen mening te vormen en keuzes te maken.

Kritisch denken is een belangrijk thema binnen al onze programma’s en een vaardigheid waar we zeker op het voortgezet onderwijs veel mee aan de slag gaan. Voor het voortgezet onderwijs bieden we de volgende programma´s aan:

Kritisch denken toepassen in jouw lespakket

De programma’s van Jong Ondernemen sluiten goed aan bij reguliere lesprogramma´s op basis-, middelbare- en hogescholen. Zo past het Junior Company Programma goed bij lessen (bedrijfs)economie op het voortgezet onderwijs en zijn alle programma’s voor het middelbare onderwijs geschikt als opdracht voor het profielwerkstuk. Wil jij weten hoe onze programma’s toegepast kunnen worden in jouw lespakket? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten over onze programma´s en het leren kritisch denken?

Jong Ondernemen is hét platform voor het stimuleren van ondernemerschap op school. Wij vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren uitgedaagd worden om hun talenten te ontdekken en in te zetten. Vanaf de basisschool kunnen ze aan de slag met het ontwikkelen van belangrijke skills, zoals kritisch denken. Wil jij meer weten over onze programma’s of heb je vragen? Vul het onderstaande formulier in of neem contact met ons op

Heb je een vraag, opmerking of wil je gewoon iets doorgeven?

Neem dan contact met ons op!

Heb je vragen over onze programma’s of wil je meer weten? ?

Vul onderstaand formulier in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.