Home » Blog » Leren ondernemen: het begint op de basisschool!

Leren ondernemen: het begint op de basisschool!

31 januari 2022
Categorie: Blog
Datum: 31 januari 2022

Ondernemerschap op de basisschool bijbrengen

De arbeidsmarkt en de maatschappij ontwikkelen zich razendsnel. Werken wordt flexibeler en het gat tussen het onderwijs en de manier van werken in het bedrijfsleven wordt groter. Met onze programma’s voor basisscholen leren kinderen na te denken over ondernemerschap. Door al op jonge leeftijd te starten met dergelijke thema’s ontwikkelen leerlingen belangrijke vaardigheden. Daarnaast leren ze wat ze leuk vinden en ontplooien ze hun talenten.

Kennismaken met ondernemerschap op de basisschool

Jong Ondernemen heeft twee programma’s ontwikkeld voor het basisonderwijs waarbij een ondernemende houding bij kinderen gestimuleerd wordt. Het programma Vakantie-eiland is gericht op kinderen in groep 5 en 6. Kinderen leren hier om samen met een project bezig te zijn. Ze maken keuzes en leren over verantwoordelijkheid. Voor kinderen in de groepen 7 en 8 hebben wij het Pop-up Store programma. Zij leren de basisbeginselen van ondernemerschap en gaan in teamverband aan de slag met een fictief bedrijf.

Talentontwikkeling op de basisschool

Nadenken over ondernemerschap en bezig zijn met ondernemen brengt kinderen allerlei vaardigheden bij. Tijdens de programma’s van Jong Ondernemen gaan kinderen aan de slag met ondernemende vaardigheden en leren ze meer over thema’s als geld, verkopen en marketing. Leerlingen worden geïnspireerd doordat ze op een speelse manier de basisbeginselen van het bedrijfsleven meekrijgen. 

Ontwikkel belangrijke 21st century skills

Een belangrijk onderdeel van onze programma’s is het ontwikkelen van 21st century skills. Kinderen gaan vanaf de basisschool aan de slag met competenties die passen bij de huidige samenleving. Door al vroeg te focussen op deze eigenschappen gaan ze voorbereid een succesvolle toekomst tegemoet. Dit zijn vaardigheden zoals: 

  • Creativiteit
  • Samenwerken
  • Zelfvertrouwen
  • Keuzes maken
  • Initiatief nemen
  • Verantwoordelijkheid nemen
  • Doorzettingsvermogen

Alles leren over ondernemerschap met Jong Ondernemen

Naast programma’s voor talentontwikkeling voor basisscholen bieden we een doorlopende leerlijn aan, die doorloopt tot en met het wo. Alle programma’s van Jong Ondernemen zijn wetenschappelijk onderbouwd. Met meer dan 30 jaar ervaring met ondernemen op school zorgen we samen met docenten voor een onvergetelijke ervaring voor jongeren. In het schooljaar 2020-2021 deden er ruim 105.000 jongeren mee aan onze programma’s, verdeeld over 551 scholen.

Meer weten over onze programma’s over ondernemen?

Ons doel is om kinderen en jongeren op een leuke manier kennis te laten maken met ondernemerschap en ze te helpen met het ontwikkelen van een ondernemende houding. Dit stimuleert ze en brengt ze belangrijke vaardigheden bij. Wij hebben verschillende programma’s ontwikkeld voor leerlingen vanaf de basisschool tot en met het wo. Wil je meer weten over onze programma’s? Neem dan contact met ons op.

Informatie

Categorie: Blog
Datum: 31 januari 2022

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!