Maak kennis met stichting Jong Ondernemen

Hét platform voor ondernemerschap op school

Jongeren ondernemender maken en hen helpen bij het ontdekken van hun talenten, dat is het doel van stichting Jong Ondernemen. Dit houdt niet in dat ze allemaal de ambitie moeten hebben om een eigen bedrijf te beginnen, maar wel dat jongeren gestimuleerd worden om een met ondernemende vaardigheden aan te slag gaan. Onder ondernemende vaardigheden verstaan wij: creativiteit, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, initiatief nemen, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen.

agsdix-fas fa-check

Daagt uit om ondernemende vaardigheden te leren

agsdix-fas fa-check

Motiveert om eigen talenten te ontdekken

agsdix-fas fa-check

Inspireert om eigen toekomst te bepalen

Onze missie

Jong Ondernemen wil alle jongeren de kans geven een ondernemende houding te ontwikkelen. Wij willen hen uitdagen om ondernemende vaardigheden aan te leren, hen motiveren om talenten te ontdekken en inspireren om hun eigen toekomst te bepalen, want uiteindelijk is iedereen ondernemer van zijn of haar eigen toekomst! 

Wat doen wij precies?

Ja, vertel eens!

Om jongeren te helpen bij het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden maken we programma’s voor het onderwijs. We hebben programma’s voor de basisschool tot en met hbo. Inmiddels vormen deze een doorlopende leerlijn, zodat elke jongere minimaal één keer in z’n schoolcarrière de kans krijgt om met een programma van Jong Ondernemen aan de slag te gaan. Onze programma’s zijn gemakkelijk te implementeren in de les en sluiten goed aan op het onderwijs. De evenementen die we organiseren maken deelname aan Jong Ondernemen onvergetelijk!

Hoe doen wij dit?

Samen komen we verder

Alles wat we doen is erop gericht om jongeren te helpen met het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Zij zijn onze toekomstige werkgevers én werknemers, en verdienen het om ondernemend te zijn. We werken actief samen met het onderwijs en het bedrijfsleven om onze programma’s te blijven innoveren en aan te laten sluiten op de verschillende doelgroepen. Samen met het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven willen wij ervoor zorgen dat elke jongere een vliegende start krijgt voor zijn of haar verdere toekomst. Samen maken we Nederland ondernemender!

Waarom doen wij dit?

Goeie vraag!

Zo’n 65% van de jongeren zal straks werken in een baan die nu nog niet bestaat, maar ons onderwijs systeem is voor een groot deel nog steeds hetzelfde als tientallen jaren geleden. Het gat tussen onderwijs en de arbeidsvraag van het bedrijfsleven wordt daardoor steeds groter. We kunnen niet beïnvloeden wat de banen van de toekomst zijn, maar we kunnen wel beïnvloeden wat de vaardigheden zijn die jongeren leren tijdens hun schooltijd. En dat is precies wat wij doen met Jong Ondernemen. We bereiden jongeren voor op een veranderende arbeidsmarkt.

Jaar bestaat Jong Ondernemen (22 augustus 1990)

Jongeren deden mee aan onze programma's & themalessen in 2020-2021

Scholen deden in 2020-2021 mee aan onze programma's

professionals zetten zich in voor Jong Ondernemen

Inspireer ook de ondernemers van de toekomst